CULTUURLOKAAL

OP GROENE SAFARI IN LANDGRAAF

Je hoeft er niet eens voor te boeken en toch kun je op safari in Landgraaf, of liever gezegd op Groene Safari in Landgraaf en wel in de maand september. Om helemaal precies te zijn op zondag 8 september 2024 tijdens de tweede editie van Festival Duurzaam Landgraaf.

Landgraaf, 21 mei 2024,19:56

Het mag dan inderdaad niet de vakantie safari zijn waar menigeen van droomt maar anderzijds is het wel een ‘safari’ waar de toekomstige bewonders van landgraaf, en ook anderen, hun voor deel mee kunnen doen. Duurzaamheid is veelal pas echt meetbaar in de toekomst. Het goede gevoel dat je het juiste gedaan hebt is daarentegen wel meteen aanwezig. En tijdens de tweede editie van het festival Duurzaam Landgraaf kan daar dan ook per direct aan gewerkt worden.

Vond de eerste editie nog plaats in het Burgerhoes, bij de tweede edititie richt men zich ‘op’ en ook ‘in de wijk’. Lokale muziek, informatieve stands, boeiende workshops en lekker eten staan dan op het programma. Centraal staan niet alleen energie en energiebesparing tijdens de ‘Duurzame Safari’ maar ook de thema’s water, vervoer, natuur, kleding en nog tal van andere zaken. Een groene ontdekkingstocht waarbij de gemeente haar inwoners wil informeren en ook inspireren. “…een platform te bieden voor onze gemeenschap om samen te komen en de waarde van duurzaamheid te vieren.”, aldus wethouder Freed Janssen. Zijn collega wethouder Bart Smeets vult aan: “We hopen dan ook dat dit festival niet alleen inspirerend zal zijn, maar ook concrete stappen zal aanmoedigen naar een meer duurzame levensstijl.”

Een meer duurzame levensstijl zal een bijdrage zijn voor de toekomst. Een bijdrage die nu geleverd kan worden door jong en oud. En jong en oud kan zich tijdens deze ‘Groene Safari’op zondag 8 september 2024 dan ook op een mooie wijze laten inspireren. Safe the Date!

Please follow and like us:
Help-Desk