CULTUURREGIONAAL

EXPO ‘NATUURLIJK’ KOMT ERAAN

Een samenwerking tussen de Vrije Academie Parkstad en SGL levert de presentatie op met werk van kunstenaars met én zonder beperking. Of iemand nu een verstandelijke bewperking heeft of niet, over beeldend vermogen beschikt een ieder. Het bewijs hiervoor wordt dan ook geleverd in deze expositie.

Landgraaf, 1 juni 2024, 17:39

De cursisten van de Vrije Academie Parkstad en de deelnemers geselecteerd door SGL leveren samen meer dan interessant werk aan om de expositie te kunnen houden. Drie-demensionaal werk, schilderijen, beelden van keramiek, hout, steen en andere materialenzijn er te zien. Alles op deze expo komt voort uit de gemeenschappelijke visie die SGL en de Vrije Academie Parkstad hebben, betreffende het feit dat iedereen over beeldend vermogen beschikt. Het geheel mag er dan ook op kunstzinnig gebied echt wel wezen.

De exposanten konden werken aan het thema ‘Natuurlijk’. En vanzelfsprekend was dit voor iedereen vrij te interpreteren. De beelden spreken dan ook voor zich en bovendien hebben sommigen van de makers ook nog eens tekst eraan toegevoegd die de betekenis van het werk verder uitlegt.

De expositie zal worden geopend op 7 juni 2024 om 15:00 uur door wethouder Cultuur en Welzijn Jo Schlangen in het Flexiforum, Spekhofstraat 15, 6466LZ te Kerkrade. Inkom begint om 13:30 uur. De expositie zal muzikaal worden geopend om 14:00 uur door twee muziekkoren van SGL. Aanmerldinhg voor het concert is verplicht. Het concert zal tot 15:00 duren

Please follow and like us:
Help-Desk