CULTUURLOKAAL

VAN KERK NAAR WONING IN ABDISSENBOSCH

De Heilige Bernadettekerk te Abdissenbosch heeft haar herbestemming gevonden. Het gaan woningen worden en daar zou men wellicht een ‘sneakpreview’ van kunnen krijgen tijdens de themawandeling van het Service Gilde3 Landgraaf.

Landgraaf, 6 juni 2024, 21:27

Zeer waarschijnlijk zullen de deelnemers aan de themawandeling van Service Gilde Landgraaf op dinsdag 25 juni een kijkje kunnen nemen in de kerk te Abdissenbosch. De Heilige Bernadettekerk, gebouwd in 1935/36, heeft er dus een nieuw interieur aan overgehouden. Let wel, de kenmerkende elementen van de kerk zijn behouden gebleven. Wat dat precies betekend is moeilijk te omschrijven, dus een kijkje nemen is dan lang geen gek idee.

De kerk had trouwens een zekere Frits Peutz als architecht en dat was toch geen onbekende in deze contreien. Het laatst werd de kerk overigens op 29 mei 2022 als katholiek kerkgebouw gebruikt.

De Gidsen May en Pierre vertellen over de vroege en late geschiedenis van de wijk Abdissenbosch. In het bijzonder zal gids Jan Crutzen dan over de kerk en haar geschiedenis tekst en uitleg geven. De wandeling start om 09:00 uur bij het gemeenschapshuis De Residentie bij de kruising Graveweg en Abdissenlaan.

Lees verder onder de afbbelding

Tijdig aanmelden is handig en kan telefonoisch via het nummer 045 5695680 tijdens kantooruren op maandag t/m woensdag van 09:30 tot 12:00uur. Of via de e-mail: gildelandgraaf@gmail.com . Deelname is kostenloos, een vrijwillige bijdrage mag zeker gegeven worden. En zoals altijd gaat de wandeling ook bij slecht weer door, tenzij het natuurlijk stortregent of nog erger.

Please follow and like us:
Help-Desk