CULTUURREGIONAAL

GENIETEN VAN DE GRENS-MAASVALLEI EN DE OERBOEREN

Lekker op pad in de grens-Maasvallei en genieten van het moois wat de gemeenten Beek, Sittard -Geleen en Stein te bieden hebben. Ontdek het RivierPark Maasvalklei of het Geleenbeekdal, dat en meer kan nu stukken makkelijker èn leuker dankzij een nieuwe ontdekkingskaart.

Landgraaf, 25 april 2024, 23:12

De gemeenten Sittard-Geleen, Beek en Stein hebben gezamenlijk een ontdekkingskaart gelanceerd waarmee bezoekers en inwoners de GrensMaasvallei” kunnen ontdekken. Een ontdekkingskaart boordevol informatie en tips over wat er zoal in de regio te doen doen is. De kaart is overigens tweetalig, zodat ook de Duitse gasten ermee overweg kunnen in dit voor velen nog onontdekte gebied.

De drie gemeenten hebben ieder een eigen toeristisch-recreatief profiel en een eigen positionering binnen de regio zuid-Limburg. Bestuurlijk staan ze bekend als de ‘Westelijke Mijnstreek’.De regio is trouwens een grote groene vallei (als we Chemelot buiten beschouwing laten dan). Verder is het een regio vol cultuurhistorie, natuur, onontdekte pareltjes en plekjes en een historische vestingstad.

Ontdek de regio te voet of per fiets. Duik in de historie van dit oudst bewoonde gedeelte van Nederland, neem een duik in het leven van de eerste Nederlandse Oerboeren. Dit en veel meer zou een aardig alternatief kunnen zijn voor hen die deze zomer tijdens hun vakantie Nederland willen ontdekken. Veel plezier alvast.

De ontdekkingskaart is gratis verkrijgbaar bij alle Visit Zuid-Limburg vestigingen en in de folderrekken van aangesloten Visit Zuid-Limburg accomodaties. Verder is de kaart ook op tal van andere toeristische locaties te vinden.

Please follow and like us:
Help-Desk