CULTUURLOKAAL

VAN COHEN, VIA BEVRIJDING NAAR DIETRICH EN KNEF

“Pad van de Vrijheid. Dit pad verbindt het heden, met wat voeger is geweest…” Zo opent de nieuwsbrief van Theater Landgraaf om in te leiden naar dat wat eigenlijk ieder jaar opnieuw de belangrijkste maand van Nederland is. Rondom het thema ‘Vrijheid’ staat er dan ook heel wat op het theater programma voor de komende maand.

Landgraaf, 25 april 2024, 18:17

Op 3 mei zal Leonard Cohen, of meer precies; de songs van hem centraal staan. Het programma, gepresenteerd door Bert van den Bergh bevat vooral nummers uit de beginperiode van Cohen tot aan de jaren ’90. Gespeeld en gezongen op intieme en hedendaagse wijze. De donkere behaaglijke stem van Bert van den Bergh geeft de nummers een warme en gloedvolle stemming.

Op 5 mei is er een variétévoorstelling met muziek, zang en toneel die aan het denken zet. Laat je meenemen in een adembenemende voorstelling die over Bevrijdingsdag gaat en waarbij de vrijheid ontzettend dichtbij komt. En dat is dan maar een van de voorstellingen van Theaterschool Landgraaf.

Ivo Rosbeek en Cynthia Koch brengen samen met hun band een ode aan twee grote diva’s uit de vorige eeuw. De meer èn mindere nummers van Hildegard Knef en Marlene Dietrich worden door hun in een nieuw muzikaal jasje gestoken. Dit staat voor zaterdag 11 mei op de planning.

Vanzelfsprekend zal er nog heel wat meer gebeuren in de Meimaand/Bevrijdingsmaand. Dat kan de geïnteresseerde lezer dan vinden op: www.theaterlandgraaf.nl

Please follow and like us:
Help-Desk