REGIONAALSPORT

KERKRADE ATLETHICS + PARTNER

De gemeente Kerkrade is sinds afgelopen vrijdag officieel partner van het platform Limburg Athletics +. De ondertekening van de toetreding vond plaats tijdens de officieële opening van de nieuwe atletiekbaan. En daar hoort dan vanzelfsprekend ook meteen een wedstrijd bij.

Landgraaf, 21 april 2024, 15:54

Bij atletiekvereniging Achilles Top werd er jongstleden vrijdag 19 april meteen op meerdere fronten feest gevierd. Eerst en vooral werd er dan officieel de nieuwe atletiekbaan in gebruik genomen. Hetgeen dus voluit zou moeten zijn; atletiekbaan, veld plus de daarbij behorende atributen zoals hoog-, ver-, en polstokstokhoogbakken, en nog enkele andere spik splinternieuwe zaken. Het ziet er dan ook piekfijn uit bij de Kerkraadse atletiekvereniging. Dat nodigt ook meteen uit voor veelvuldig gebruik. En dat resulteerd dan weer in een kleine wedstrijd om de officeële opening luister bij te zetten.

Hardlopen, kogelstoten, verspringen en vortex werpen. Bij deze enkele van de uitslagen. Bij de Vortex werd er een mooie 11,00 behaald door Danique Wintraecken van AV Unitas gevolgd met 9,00 door Logan Pierik eveneens van AV Unitas. Bij het verspringen bereikte Annemijn van der Hoorn, wederom van Unitas de 4,25 en bij de senioren mannen 100 meter liep Loïc smeijsters van thuisclub Achilles Top een puike 11,96. Mooie resultaten die in de toekomst wellicht nog mooier zullen worden. De tijden werden overigens gemeten met het nieuwe elektronische tijdwaarnemingssysteem splitTime.

Bij deze gelegenheid werden er trouwens ook de handtekeningen geplaatst die de gemeente Kerkrade officieel partner maken van het platform Limburg Athletic +. Wethouder Jo Schlangen en Arno Deckers als voorzitter van Limburg Athletic +. En tot slot mocht Only Friends Limburg nog een cheque ontvangen van €500,- om het atletiek gedeelte van de G-sporters te bevorderen.

Meer informatie over de vereniging is te vinden op: www.achilles-top.nl

Please follow and like us:
Help-Desk