REGIONAALSPORT

NIEUWE ROUTES VOOR AMSTEL GOLD LIEFHEBBERS

Natuurlijk is het maar voor een enkeling weggelegd: de Amstel Gold Race winnen! Dat is iets voor de profs en dan ook nog eens uitsluitend voor de echt grote jongens. De mindere goden, en dat met alle respect, gaan hem echt niet winnen. En de liefhebbers? Die mogen het hele jaar fietsen en in hun dagdromen zullen zij de winnaar zijn. En dat kan nu met de nodige variatie ook nog eens.

Landgraaf, 15 april 2024, 10:29

De Amstel Gold Race zit er weer op voor 2024, hetgeen dan voor de profs geldt en niet voor de liefhebbers. Tom Pidcock schrijft na een mooie race de 58ste editie op zijn naam en voegt zich daarmee bij op een lijst met wonderschone wielernamen. De liefhebbers kunnen die namen zo ongeveer stuk voor stuk opnoemen en rijden dan ook nog eens de Race met nog meer plezier.

Dat rijden ,met plezier kon sowieso al, want er zijn al jarenlang drie lussen om het parcours met de nodige variatie af te leggen. Daar is nu dus sinds 8 april echter verandering in gekomen op positieve wijze. In samenwerking met de Provincie Limburg, Routepunt Zuid-Limburg en Shimano is daar een vierde lus bijgekomen.

Bovendien is Lus 1 in zijn geheel vernieuwd. Was er enkele weken geleden nog een hoop tumult over het eventueel sluiten van de Gold Race voor liefhebbers, nu is er dan dus het tegenovergestelde uit de bus gekomen. Mooi voor de liefhebbers en mooi voor de sport!

Please follow and like us:
Help-Desk