CULTUURNATIONAAL

1 MEI ‘DAG VAN DE ARBEID’…BEHALVE HIER DAN

De Dag van de Arbeid komt eraan. In Nederland lijkt het daarmee dan ook wel zo’n beetje mee verteld te zijn. Is het bij onze buren nog ‘Het feest van de de arbeid’, hier te lande toont 1 mei precies hoe men in dit land over de ‘arbeider’ denkt. en dat is niet zo mooi.

Landgraaf, 14 april 2024, 22:33

Tuur Elzinga, voorzitter FNV, nodigt een ieder uit om naar het Martin Luther Kingpark in Amsterdam te komen. En dan bij deze een citaat uit de uitnodiging van het FNV: “Op 1 mei komen we samen voor:

  • Een leefbaar inlkomen voor iedereen
  • Op tijd kunnen stoppen met zwaar werk
  • Solidariteit, in ons eigen land en in de rest van de wereld.

En juist daarom is de Dag van de Arbeid-viering zo belangrijk. We strijden samen, we vieren samen en we genieten samen. Op 1 mei, in Amsterdam. hopelijk zien we elkaar daar!” Einde citaat en einde van heel nog wat andere zaakjes.

Wat het meeste steekt is dat de vakbeweging, de zogenaamde linkse partijen en alle anderen die de mond vol hebben over ‘solidariteit, links gedachtegoed en nog meer van dat, blijkbaar niet bij machte zijn, of (en dat is nog veel en veel erger) niet eens willens zijn om van die 1 mei een vrije dag te maken zodat de ‘arbeider die dag ook kan vieren! Een hoop geleuter en verder al decennia niets. De hele wereld heeft zo ongeveer op 1 mei vrij, alleen hier niet.

Op 1 mei laat Nederland zien wat het daadwerkelijk is: hypocriet tot op het bot. En toch moet er die dag naar Amsterdam gegaan worden. Er moet naar het Martin Luther Kingpark gegaan worden. En liefst massaal. Zo massaal mogelijk! Gaan we er niet naar toe, dan blijft het gegarandeert bij het oude en bovendien hebben we dan eigenlijk ook geen recht van spreken. Makke lammetjes worden geslacht, niet meer en niet minder.

Please follow and like us:
Help-Desk