LOKAALSPORT

VREDESVUUR VAN WAGENINGEN NAAR LANDGRAAF

Op 4 mei zal rond 24:00 uur het vredesvuur van Wageningen naar verschillende plaatsen in het land moeten worden gebracht. Landgraaf is een van die plaatsen en de plaatselijke atletiekvereniging STB zal alles in het werk stellen om het vuur op een goede en veilige wijze naar zijn bestemming te loodsen. Daar zijn echter vrijwilligers voor nodig.

Landgraaf, 15 januari 2024, 21:12

Het duurt dan wel nog even maar tal van gemeenten zullen op 5 mei het vredesvuur willen gebruiken om de bewustwording van vrijheid en de vrede te benadrukken die zo hard bevochten is. Vooral nu, in een tijd waarin het rechts-extremisme zo de kop opsteekt, is aandacht hiervoor hard nodig.

STB is binnen de vereniging op zoek naar lopers, chauffeurs en fietsers die tijdens de 167 kilometerlange tocht het vuur naar Landgraaf brengen. De loop zal in estafettevorm plaatsvinden. De lopers zullen stuk voor stuk hun meters maken begeleid door een fietser die hun en de weg wijst en ook aan het veilige verloop van de ‘loop’ zal bijdragen. de chauffeurs zijn nodig om de lopers die ‘rusten’ te vervoeren. Natuurlijk wil men voldoende vrijwilligers uit de eigen vereniging hebben, het zou echter een leuk idee zijn als eventuele geïnteresseerden contact op zouden nemen met STB pom te bespreken wat er mogelijk is om als ‘buitenstaander’ te kunnen betekenen voor dit mooie evenement!

Neem dan contact op via: www.stb.nl En voor liefhebbers die niet in Landgraaf woonachtig zijn: STB is echt niet de enige vereniging die dit doet. Neem dus gerust een kijkje op de site van uw lokale atletiekvereniging!

Please follow and like us:
Help-Desk