CULTUURLOKAALNATIONAAL

‘LATER LACH JE EROM’ VAN JEROEN MEENS

“… Hij weet je ondanks of dankzij die paniek op een heerlijke humoristische manier door zijn leven als tweelingvader te loodsen.”, een karakteristieke zin die schrijver Jeroen Meens aardig goed omschrijft. Wellicht is die zin voor menigeen niet eens nodig aangezien zij hem persoonlijk wel eens heel gemakkelijk zouden kunnen kennen.

Landgraaf, 28 december 2023, 21:37

Dat schrijver Jeroen Meens (1980) bij menigeen persoonlijk bekend is zou inderdaad wel eens heel goed kunnen aangezien de man in Eygelshoven woont en ook nog eens uit Landgraaf komt. Bovendien zijn hij en zijn sopraan-saxofoon ook nog eens lid van Fanfare Eendracht Nieuwenhagerheide. Dan weet je het eigenlijk wel in deze regio. Maar daar gaat het in deze niet om. Dit keer hebben we het over zijn vaderschap en het boek daarover.

Later lach je erom-Ludieke belevenissen van een tweelingvader, is de veel zeggende titel van het door Jeroen Meens geschreven boek. Een boek over de ups en downs van het ouderschap. Soms weet je hoe het opvoeden van kinderen werkt, of althans, in theorie dan. In de praktijk blijkt dat meer dan eens anders te verlopen dan het theoretisch gepland was. En het wordt alleen maar ‘leuker’ als het dan over het opvoeden van je eigen kroost gaat. Een ervaring die Jeroen Meens dus ook gemaakt heeft.

Nu heeft Jeroen Meens dus wel degelijk ervaring in het omgaan met kinderen. Hij werkte als leerkracht, vervolgens als schoolleider en werd in 2017 vader van een tweeling.En over dat laatste hield hij, op eerlijke maar ó zo heerlijke wijze, blogs bij. Blogs geschreven met een knipoog en het nodige sarcasme. Humor is hem dus niet vreemd. Overigens schrijft hij ook nog eens met twee studievrienden cabaretvoorstellingen.

In het nieuwe boek Later lach je erom- Ludieke belevenissen van een tweelingvader bundelt Jeroen deze blogs. Verhalen met een humoristisch sausje eroverheen en dat gebaseerd op pure waarheid. De alledaagse worstelingen van een vader komen er volop aan bod waardoor het verhaal voor menigeen meteen herkenbaar wordt! Gebeurtenissen tijdens vakantie, tijdens zwemlessen, in de speeltuin, bij de kapper, met de huisdieren, van het uiteten tot de dynamiek in een gezin met de drie jongens, Jippe, Jelte &Jurre. Jeroen Meens beschrijft het allemaali n dit boek dat alleszins de moeite is!

Morgen, 29 december 2023, wordt het boek uitgegeven door uitgeverij Boekscout. ISBN:9789464899108. Paperback, 104 pagina’s. Prijs €18,99 incl. verzendkosten naar Nederland en België.

Bron: Uitgeverij Boekscout

Please follow and like us:
Help-Desk