REGIONAALSPORT

KSV SIMSON HEER EN MEESTER IN OBERLIGA

Afsluiten in perfectie. Een top seizoen afmaken door ook de finale te winnen is winnen met klasse, met stijl. En dan ook nog eens oppermachtig de finale naar je hand zetten kan alleen als je top bent. Het mag overdreven klinken, maar het is het niet. Een resumé.

Landgraaf, 27 december 2023, 19:11

Top, klasse, naar je hand zetten, allemaal uitingen van lof. En dat riekt natuurlijk naar overdrijven, maar het is niet overdreven. KSV Simson wás en b;leef het hele seizoen zo goed als onverslaanbaar. De ene na de andere wedstrijd namen ze de winst of mee naar huis, of hielden de punten in de Baneberg. Een partij ging reglementair verloren… maar wel met als reden dat enkele worstelaars van Simson in de file stonden en zodoende te laat kwamen voor de wedstrijd. Voor de rest was het winst en winst en winnen. Daar dwongen zij de finale mee af in Bonn. En in Bonn werd tegenstander KSV Germania met 12-5 overtuigend verslagen. Het hele seizoen was er geen kruid gewassen tegen de wordtelvereniging uit Landgraaf. De titel in de Oberliga van NRW (Nord Rhein Westfalen) ging volkomen terecht mee de bus in naar Nederland.

De Oberliga in NRW is de hoogste amateurklasse in Duitsland. En het heeft er alle schijn van dat KSV Simson ook volgend seizoen een gooi gaat doen naar de titel. Het eerste team is in de afgelopen tijd veel sterker geworden in de breedte. Versterking die goed van pas kwam, en komen gaat, om eventuele afwezigheid van atleten op te vangen. En ook het jeugdig talent heeft zich door goed te presteren bewezen en eist dan ook zijn plekje op. Mocht dit stel bij mekaar blijven zit er een hele mooie toekomst aan te komen.

Er rest dan ook maar een conclusie: worstelen is een mooie sport die meer verdiend!

Wie meer informatie over deze vereniging wil hebben kan terecht op: www.ksvsimson.nl

Afbeeldingen: KSV Simson, DLC

Please follow and like us:
Help-Desk