LOKAALREGIONAALSPORT

OOK KAPELLERBOSLOOP VOOR WERELDKAMPIOEN CANICROSS TOM EHLEN

En wederom een overwinning voor Tom Ehlen. Ditmaal was het de Kapellerbosloop in Landgraaf die hij aan zijn erelijst wist toe te voegen, zonder zijn trouwe viervoeter Tobi helaas. Overigens een nipte zege maar ook die telt natuurlijk.

Landgraaf, 12 december 2023, 18:45

Was het elf maanden geleden dat Tom Ehlen en hond Tobi er vandoor gingen met de overwinning bij de Nieuwjaarsloop van AVON op de Brunssummerheide, zie bovenbstaande foto, nu was de zege voor Tom Ehlen in Landgraaf maar dan zonder hond Tobi.

De 39ste Kapellerbosloop kreeg een wereldkampioen als winnaar en mooier kan het bijna niet, toch? Nou ja, misschien had de winnaar Tom Ehlen nog liever met hond Tobi als eerste de finish gepasseerd, maar dat is nog niet mogelijk bij deze wedstrijd en wellicht wensdenken onzerzijds. Samen behaalden fysio-expertTom Ehlen en hond Tobi het wereldkampioenschap afgelopen 29 oktober in het Duitse Leipa bij de Masters I Canicross. Keren we echter terug naar de realiteit van de 39ste kapellerbosloop van 3 december 2023.

Met 5 categoriën aan deelnemers is het natuurlijk niet zo dat de uit Nieuwstadt afkomstige Tom Ehlen er als enigste met de eer ging strijken. Bij de pupplien, junioren, of bijvoorbeeld de dames waren er vanzelfsprekend ook winnaars. En buiten dat heeft iedere deelnemer, winnaar of niet, sowieso een overwinning geboekt. Deelnemen is op zich al winst en met de bittere koude die op de derde december door het Kapellerbos heen wist te jagen, was deelnemen al zeker een overwinning op zich. Het scheelde überhaupt zo goed als niks of het was een witte cross geworden dit jaar.

Tom Ehlen wist in een groot deelnemersveld de winst voor zich op te eisen en dat lag ook voor menigeen in de lijn van de verwachting. Echter ditmaal was het nipt. Slechts 8 seconden na hem ging Jeroen Matthes over de finish. Deze was echter minder teleurgesteld dan men verwachten zou. Nog nooit wist jeroen Matthes zo ‘close’ achter Tom Ehlen te finishen en dat biedt hoop voor de toekomst van Jeroen Matthes. Roger Smeets van Caesar wist een mooie derde plek te behalen. Bij de dames was de uit Landgraaf afkomstige STB loopster Ellis Jacobs de snelste. Ellis was terecht zeer tevereden met haar eindtijd van 29:06 over de 7200 meter lange cross in deze barre omstandigheden.

Volgend jaar is dan de 40ste editie van deze mooie crossloop. wellicht een idee dat de moeite van het overdenken waard is: zou het niet leuk en sportief gezien heel mooi zijn om aan de jubileum editie een canirun toe te voegen? Tom Ehlen zou er volgens ons wel voor te porren zijn en hij is heus niet de enige hondebezitter. Een leuke boost voor de loopsport misschien?

Fotografie: DLC

Please follow and like us:
Help-Desk