CULTUUREDITORS´ PICKNATIONAAL

MAANDELIJKSE FILMAVOND NCPN “ARMOEDE IN DE STAD”

In de voorbije maand, vooral vóór de verkiezingen, waren armoede en bestaanszekerheid de thema’s van de politiek. De NCPN (Nieuwe Communistische Partij van Nederland) haakt daar op in en toont een film in het teken van wat het betekent om in armoede te moeten leven.

Landgraaf, 9 december 2023, 13:59

Het kon niet op vóór de verkiezingen. Dag van de Bestaanszekerheid, Nederland verdient beter, volop demonstraties en politici die er maar niet mee konden stoppen om er de aandacht op te vestigen. En daar hadden de politici dan, bijna bij wijze van uitzondering, ook groot gelijk bij. Bestaanszekerheid moest absoluut heel hoog op de agenda. Echter, op die hoge plek van aandacht hoort de bestaanszekerheid’ nog steeds thuis en vreemd genoeg doet hij dat niet in ver uit de meeste gevallen niu ineens niet meer.

De NCPN schenkt er in ieder geval wel nog aandacht aan. De partij organiseert maandelijks een filmavond en deze maand betreft het een documentaire onder de titel “Armoede in de stad” en zal te zien zijn op 21 december. Aanvang is om 19:00 uur, inloop: 18:30 uur. Locatie: Haarlemmerweg 177H in Amsterdam en de toegang is gratis. De documentaire is in het Engels met ondertiteling.

Er zal een korte introductie zijn waarna men, onder het genot van een hapje en een drankje, naar de documentaire kan kijken om daarna gezamenlijk te discussiëren over wat het betekent om in armoede te moeten leven.

Bron en afbeelding: NCPN

Please follow and like us:
Help-Desk