CULTUURREGIONAAL

FEESTELIJKE ONTHULLING UNIEK WANDKLEED IN FLEXIFORUM

Onthulling van een kunstwerk, een kerstmarkt en een workshop en dat allemaal te samen op een en het zelfde moment? dat kan, en dat doen ze dan ook in Kerkrade in het Flexiforum.

Landgraaf, 9 december 2023, 13:11

“Tsezame; wat geef jij door?”. Dat is de naam van het project dat in 2023 plaats heeft gevonden en waarbij de deelnemers 200 kleine kunstwerkjes hebben gemaakt. Een van de kenmerken van deze werkjes was de enorme diversiteit aan technieken en afbeeldingen. De individuele kunstwerken zijn samengebracht tot één groot indrukwekkend wandkleed. Het kleed toont dan ook de verscheidenheid en creativiteit van de gemeenschap in Kerkrade. Het project starte in 2021 met het maken en bewerken van de figuren van d’r Joep en ontwikkelde zich tot doorgeeftassen en kleine kunstwerken met als thema Kerkrade.

Wat is er te doen?

Naast de onthulling kunnen de bezoekers tijdens de kerstmarkt genieten van een expositie van cursisten van de Vrije Akademie Parkstad, een warm drankje en de verkoop van kleine kunstwerkjes vervaardigd door Levanto, Radar en Mondriaan. De opbrengst van de verkopen zullen worden besteed aan de aanschaf van nieuwe materialen. Daarnaast wordt er een gratis workshop aangeboden waarbij deelnemers kersthangers of broches van textiel kunnen maken. En uiteraard zal ook de Kerstman aanwezig zijn.

Lees verder onder de afbeelding

Wie, wat en waar?

Ga dus gezellig langs bij dit artistieke spektakel onder het genot van een kopje koffie of thee met iets lekkers. Een evenement dat saamhorigheid en creativiteit in Kerkrade op een prachtige manier weet te vieren. Gewoon binnenlopen op woensdag 13 december in het Flexiforum, Spekhofstraat 15, 6466 LZ in Kerkrade, tussen 13:00 uur en 16:00 om erbij te zijn.

Afbeeldingen: Vrije Akademie Parkstad

Please follow and like us:
Help-Desk