LOKAALSPORT

SIMSON BLIJFT AAN KOP MEEDRAAIEN IN OBERLIGA

Nu verliep het bij KSV Simson tot dusver toch aardig naar wens en dat al sinds de start van de competitie. In de thuiswedstrijd tegen AC Mühleim 07 ging het in het begin echter niet zo vlotjes. Maar dat was wel het begin van een worstelavond met de nodige amusementswaarde én successen in de sporthal Baneberg.

Landgraaf, 18 november 2023, 17:05

Aan Olga Zakrzewska lag het echt niet dat de toeschouwers aan het begin van de wedstrijd raar opkeken. De bovenstaande foto toont Olga net voordat de scheidsrechter haar terechte overwinning bekend maakt. Olga Zakrzewska behaalde een verdiende en ruime zege op haar tegenstandster Alisha Sevim van AC Mühlheim am Rhein. Het was trouwens de enige wedstrijd voor de dames op deze avond. In de andere partij was er geen tegenstander aanwezig voor KSV Simson. De punten waren dus voor de Landgraafse club, maar je wilt wel worstelen natuurlijk.

Olga Zakrzewska weet het: de punten zijn binnen.

Keren we terug naar de avond van de elfde november en de wedstrijd tussen KSV Simson en AC Mühlheim am Rhein. De overwinning was ruim zat met een 25-6 uitslag. Aan het begin van de wedstrijd gingen de eerste paar partijen echter verloren. En je zou het, kijkend naar het verloop van deze competitie, bijna uitzonderlijk mogen noemen, maar Simson lijkt het verliezen niet meer gewend te zijn. Dat is echter schijn, natuurlijk gaat er links en rechts nog wel eens een partij verloren, echter tot dusver weten de worstelaars van Schaesberg dit nog stteds tot een goed en succesrijk einde te brengen. Zo dus ook op de elfde van de elfde.

Bitter, maar sportiviteit staat voorop.

Een wedstrijd, tegen KSV Witten 07, ging er verloren en daar valt dan meteen nog iets over te vertellen. Er werd geworsteld en Simson deed het goed en … verloor toch. De reden was een enigszins triest verhaal. Twee van Simsons worstelaars stonden in de file, arriveerden enkele minuten later dan de reguliere tijd het toestaat, en de scheidsrechter velde meteen zijn oordeel. Pijnlijk verlies dus. Nu is er echter wel wat te zeggen voor de strenge handhaving van de regels. Ergens moet er natuurlijk een lijn getrokken worden en zou het andersom zijn, dan zijn de punten en overwinning net zo goed voor Simson. Het is niet anders. Wel staan er trouwens nog de spannendste wedstrijden van dit jaar op het programma. De echte topwedstrijden komen eraan in december. Wordt vervolgd!

Fotografie: DLC/Lambert Rinkens

Please follow and like us:
Help-Desk