CULTUURLOKAAL

WANDELEN VAN RINGBERG TOT RIMBURG MET SERVICE GILDE

Op donderdag 14 december organiseert Service Gilde Landgraaf weer een themawandeling. Deze keer is het thema ‘Van Ringberg tot Rimburg’. Dit sluit dan mooi aan op de in mei gehouden wandeling ‘Via Belgica, de Vicus Rimburg. Nu gaat het een stap verder.

Landgraaf, 13 november 2023, 20:55

Betrof het eerder dus al Rimburg, ditmaal gaat het over een andere geschiedenis van een apart Landgraafs stukje. Eerst kwam het Romeins verleden aan bod, nu zijn het kasteel Rimburg en grensrivier de Worm die een centrale rol gaan vervullen. Was het op 31 oktober jl. de HEERLYCKheit Schaesberg die de nodige aandacht van het gilde kreeg,nu gaat het dus over die andere Heerlijkheid Rinckberg of Rimburg geheten. Dit uitznderlijk stukje Landgraaf is een straatdorp met rond de 320 huizen en een kleine 800 inwoners. Leuk weetje: Rimburg was tot 1886 een zelfstandige gemeente.

De wandeling start op donderdag 14 december a.s. om 09:00 uur bij de kerk van Rimburg en is ongeveer 7 kilometer lang. De wandeling zal naar waarschijnlijkheid tot uiterlijk 12:00 uur duren. Tijdige aanmelding is handig en kan via e-mail: gildelandgraaf@gmail.com, of telefonisch tijdens kantooruren: 045 569 56 80. Het kantoor is geopend van maandag t/m woensdag en de openingstijden zijn van 09:30 tot 12:00 uur. Deelname is kostenloos, een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Ook in slechte weersomstandigheden, met uitzondering van stortregen, gaat de wandeling door. Het gilde wenst u nu al veel wandelplezier!

Please follow and like us:
Help-Desk