CULTUURLOKAALREGIONAAL

KERSTCONCERT ST.BARBARA G.A. IN STREEPERKRUIS

Muziekvereniging St. Barbara G.A. organiseert een kerstconcert met internationale allure. Celliste Lisa Franken is een van de toppers tijdens dit concert. Bij deze al wat meer informatie.

Landgraaf, 11 november 2023, 18:37

Een groots opgezet kerstconcert op zondag 10 december om 14:00 uur, in het Streeperkruis te Landgraaf. En meteen een kerstconcert met internationale allure. St. Barbara G.A. maakte vrij recent de stap van fanfare naar muziekvereniging. Een switch die de dynamiek binnen de vereniging duidelijk maakt. Door deze stap te maken veranderde ook het muzikale repertoire. Niet alleen fanfare muziek maar ook lichtere muziek zorgen voor meer variatie en dat maakt de gang naar een muziekvereniging voor jongeren aantrekkelijker. En de lijn om de variatie erin te houden trekt de vereniging door in dit zeer interessante kerstconcert.

Celliste Lisa Franken

De Duitse Lisa Franken, woonachtig in Landgraaf, is een van de artiesten die dit kerstconcert bijzonder maakt. Cello en piano waren haar hoofdvakken aan het conservatorium te Keulen. Deze studierichting lag perfect in de lijn van de verwachting aangezien zij al op 3- jarige leeftijd met beide instrumenten begonnen was. Na Keulen volgden ook nog Maastricht en Brussel als studieplaatsen. Tal van concertreizen alsook tal van prijzen staan inmiddels op haar muzikale teller. Sinds 2016 is zij overigens ook verbonden aan de gerenommeerde Anton-Rubenstein Akademie als hoofdvak docente violoncello. Violoncello is overigens de oorspronkelijke naam van het instrument, cello is simpelweg de korte versie. Violoncello komt voort uit het Italiaanse violon, oftewel ‘grote viool’ en violoncello betekend dan ‘kleine grote viool’.

Wat is er nog meer?

Behalve Lisa Franken is het zangtrio de Jel Brothers van de partij. De drie mannen Jan Hein, Eric en Louk, respectievelijk tenor, bas en bariton, bestaan al sinds 2001 staan garant voor een goede performance. Samen met het orkest van St. Barbara G.A. zullen zij tal van kerstliedjes ten gehore brengen. Buiten de kerstliedjes zal de bezoeker echter ook nog liedjes als Het Dorp en You raise me up kunnen beluisteren.

Kaarten kosten €5,- per stuk en zijn te koop via somers87@zonnet.nl of via whatsapp: 06 1353 7046, alsook via leden van de muziekvereniging.

Voor meer informatie over deze muziekvereniging kan men terecht op: www.barbara-ga.nl

Please follow and like us:
Help-Desk