CULTUURLOKAALREGIONAAL

BASISSCHOLEN PARKSTAD MET CULTUURBOX “BIJ MIJ THUIS”

Meer dan de helft van de basisscholen in Parkstad doet mee aan het Project Cultuurbox. Het Kunst- en Cultuureducatie programma Cultuurbox sluit aan bij het jaarlijkse thema van de kinderboekenweek. In 2023 is het thema hiervoor “bij mij thuis”.

Landgraaf, 2 november 2023, 21:49

Cultuurbox is natuurlijk stukken meer dan alleen maar een programma dat aansluit bij het thema van de kinderboekenweek. De basisscholen die deelnemen krijgen met Cultuurbox een programma dat al meer dan 20 jaar geleden door De Vrije Academie Parkstad gestart is als een cultureel onderwijsprogramma. Een van de doelen is kinderen meer te betrekken bij cultuur en ze hierin wegwijs te maken op een leuke en inspirerende wijze.

In het niewe schooljaar 2023-2024 mogen de leerlingen zich laten inspireren door interviews in de vorm vanfilms van kunstenares Lisette Wansink met haar prachrige creaties van dieren, Ivo Rosbeek, de architect/musikant en boekenmaker, Klaas Rommelaere; de handwerkkunstenaar en singer-songwriter Martina Lucic. De kunstenaars werden thuis gefilmd, er werden vragen aan hun gesteld en er werd geprobeerd om tips aan hen te ontfutselen. Allemaal met het doel om de de kinderen te inspireren en een handvat te geven om mee te werken in de Cultuurbox.

Er is trouwens ook ieder jaar een mascotte die onderdeel is van het thema. dit jaar is dat Hennie, de huismus. Hoe kan het ook anders met een super mooi thema als “bij mij thuis”.

Kijk voor meer informatie op: www.vaparkstad.nl

Please follow and like us:
Help-Desk