CULTUURLOKAAL

SLOT SCHAESBERG WEDEROM WEG EN NIET WEG

Slot Schaesberg heeft al aardig wat meegemaakt in haar bestaan en dat zal waarschijnlijk ook nog wel even zo blijven duren. Voor nu is het echter weer eens een keertje slikken bij de liefhebbers van het Landgraafse slot.

Landgraaf, 18 oktober 2023, 22:32

Sinds 2010 gebeurde er van alles en nog wat op Slot Schaesberg. Vrijwilligers, re-integranten, cliënten van Levanto, WSP, MOB en Op de Bies waren er uren en uren bezig in het kader van het project bij Slot Schesberg. Maar daar is dus nu een eind aan gekomen.

Momenteel is de gemeente in gesprek met BOEI (bestuurder van de stichting) om de samenwerking te beëindigen op een zo goed mogelijke manier. De gemeente zal de regie overnemen en gaat in de komende tijd in gesprek met alle betrokken partijen, om op basis daarvan voorstellen te doen aan de gemeenteraad over de toekomst van het project Slot Schaesberg.

Tot slot. Momenteel is Slot Schaesberg vooralsnog niet meer te bezoeken voor bezoekers (…voor wie anders vraag je je dan af?). De gemeente streeft ernaar dat bezoekers in het voorjaar wel weer op het slot terecht kunnen.

Bron: gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
Help-Desk