CULTUURREGIONAAL

WANDELEN OP NATUURGEBIED DE TEVENERHEIDE

Wonende in Landgraaf hoeft een mens geen verre en langdurige reis te ondernemen om over de grens te wippen, dat moge bekend zijn. Dit betekend echter niet dat we ook meteen alles weten over wat er allemaal te vinden is zo vlak over de grens! De aanstaande themawandeling van Service Gilde Landgraaf kan daar wel al voor een gedeelte verandering in aanbrengen.

Landgraaf 10 mei 2023, 17:05

Op donderdag 1 juni 2023 organiseert Service Gilde Landgraaf een themawandeling over de Tevenerheide. Menigeen weet het al; de Tevenerheide sluit mooi aan op de Brunssumerheide en de Schinveldse bossen. Mooi, dat hebben we dan gehad en is dus bekend.

Maar er is nog zat op te ontdekken op die Tevenerheide! Het gebied heeft een geheel eigen karakter, mede door een aantal plassen, die zich gevormd hebben door de kleiwinning in het verleden. Een open karakter afgewisseld met bospercelen die uitnodigen om er vaker naar toe te gaan.

En als we er dan vaker heen gaan is het wel heel leuk om er meer over te weten. En vanzelfsprekend is er meer! De gids, Herman Langen, zal dan ook tijdens de themawandeling zijn uitgebreide kennis over dit gebied graag doorgeven aan de deelnemers.

Op donderdag 1 juni a.s. zal het vertrek plaatsvinden vanaf de markt te Waubach, aan de Hovenstraat. Per auto begeven de deelnmers zich dan naar het startpunt (carpoolen is gewenst!). De wandeling gaat dus grotendeels over Duits grondgebied, neem dus een geldig identiteitsbewijs mee. Deelame is er slechts voor een beperkt aantal deelnemers, wees er dus op tijd bij. Aanmelden kan via e-mail: gildelandgraaf@gmail.com of telefonisch bij dhr P.Kusters op het nummer 045-531 26 29. De wandeling zal ook bij slecht weer doorgang vinden, met uitzondering van stortregen.

Please follow and like us:
Help-Desk