REGIONAAL

POLITIEK ACTIEF ZIJN KUN JE LEREN

Hoe werkt een gemeente en haar besluitvorming? Wat doet een gemeenteraad? Of wil je simpelweg meer weten over politiek? Antwoord op deze, en soortgelijke, vragen kunnen verkregen worden tijdens de cursus ‘Politiek Actief in Brunssum’.

Landgraaf, 10 mei 2023, 16:20

Tijdens de cusus ‘Politiek Actief in Brunssum’ krijgt de deelnemer een kijkje in de keuken van de politiek. Of de aanleiding nu is om zelf actief deel te nemen in de politiek, leergierigheid, gewoonweg nieuwsgierigheid of wat kan de burger betekenen en doen in de politiek, de cursus is een absolute aanrader!

Het programma bestaat uit 3 dagdelen:

  • Dagdeel 1: Hoe wordt Nederland bestuurd?
  • Dagdeel 2: Gemeentepolitiek deel 1: taken en rollen van de gemeenteraad.
  • Dagdeel 3: Gemeentepolitiek deel 2: in gesprek met raadsleden.

Het is dus niet alleen maar droge stof! Raadsleden en fractieondersteuners nemen ook deel aan dit programma, waarbij ze vertellen over hun ervaringen. Deze cursus is dus lekker interactief en dat is een hele leuke insteek. Trouwens, om meer betrokkenheid bij de burger te verkrijgen, zouden andere gemeenten dit voorbeeld ook kunnen volgen…

Wilt u deelnemen of zich aanmelden? neem dan contact op met de griffie van de gemeente Brunssum, via: griffie@brunssum.nl of telefonisch : 045 527 86 16. Vermeld uw volledige naam, adres en contactgegevens. Aanmelden kan tot 1 juni 2023.

Please follow and like us:
Help-Desk