LOKAAL

BASISSCHOOL DE SCHATGRAVER MAG UITBREIDEN

Basisschool De Schatgraver is al een hele tijd lang te klein. Tijd om uit te breiden dus en dat kan nu het college van B en W daar mee ingestemd heeft. Men zal wel nog eventjes geduld moeten hebben.

Landgraaf, 15 maart 2023, 22:11

Lange adem

Bij basisschool De Schatgraver aan de Pastoor Schattenstraat beschikt men blijkbaar over het nodige geduld. Al sinds 2015 kampt men er met een ruimtetekort, uitbreiding was en is dus dringend nodig. In 2017 is men al gedeeltelijk moeten uitwijken naar het voormalige schoolgebouw aan de Graaf Johan Frederikstraat. Een van de redenen voor het college om in te stemmen met de uitbreiding is dan ook dat het lesgeven op twee verschillende locaties allesbehalve het onderwijs bevordert. Nu, inmiddels dus een kleine 7 jaar later is de kogel dan ook eindelijk door de kerk. Het college van B en W heeft haar groen licht gegeven.

Men zal bij De Schatgraver wel nog even ietsje meer geduld moeten opbrengen, de verbouwingswerkzaamheden zullen namelijk pas in 2024 beginnen. Tijdens deze werkzaamheden zal er een andere tijdelijke huisvesting nodig zijn en deze is gevonden in de voormalige basisschool Gravenrode.

Kostenplaatje

Natuurlijk kleeft er zoals gebruikelijk ook een prijskaartje aan de uitbreiding. De kosten worden momenteel geraamd op een bedrag van circa 4 miljoen euro. Het definitieve investeringsvoorstel voor het uitvoeren van de uitbreiding van De Schatgraver wordt op 13 april voorgelegd aan de gemeenteraad.

Bron: Gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
Help-Desk