CULTUURLOKAAL

THEMAWANDELING VIA BELGICA

Meer weten over onze geschiedenis en dan hebben we het over ruim 2000 jaar geleden? Dat kan mede dankzij het Service Gilde Landgraaf. Extra voordeel is dan meteen dat je eventjes lekker de benen kunt strekken.

Landgraaf, 13 maart 2023, 21:30

Op donderdag 6 april en donderdag 11 mei a.s. organiseert Service Gilde Landgraaf wandelingen met de thema’s Via Belgica; domein Nieuwenhagen” en Via Belgica; de vicus Rimburg. Wat we zeker weten over zo’n 2000 jaar geleden is dat de Via Belgica tussen Boulogne sur Mer in Frankrijk en Keulen in Duitsland door het huidige Landgraaf gelopen heeft. Maar de precieze ligging ervan is nog voor een deel onder de grond verborgen. Tijdens de twee wandelingen zult u zeker meer ervaren over het Romeinse verleden van Landgraaf.

De twee gidsen, John van den Berg en May Quadvlieg staan garant voor veel en actuele kennis over de Via Belgica. De wandeling van 6 april aanstaande start om 09:00 uur bij het verzorgingstehuis De Dormig aan Op de Heugden; de wandeling van 11 mei start om 09:00 uur bij de kerk van Rimburg aan de Brugstraat. Tijdige aanmelding bij het Gilde (e-mail: gildelandgraaf@gmail.com) of bij dhr P Kusters (tel: 045 5312629) is aan te raden in verband met de beperkte deelname. Deelname is kosteloos; een vrijwillige bijdrage is welkom. Ook in slechte weersomstandigheden, met uitzondering van stortregen, gaan de wandelingen door. Het Service Gilde Landgraaf wenst u veel wandelplezier toe!

Please follow and like us:
Help-Desk