LOKAALREGIONAALSPORT

BOKSSCHOOL HEPPENHUIS BRENGT BOKSEN OOK BUITEN DE RING ONDER DE AANDACHT

Boksen met een concept, met een idee dat vast omlijnd is maar wel soepel genoeg om, daar waar nodig, aanpassingen te kunnen maken. Voor Pascal Heppenhuis zijn de coach en de bokser ÈÈN. En dat werpt zijn vruchten ook buiten de gym af.

Landgraaf, 3 januari 2023, 12:09

Het is niet echt het lekkerste weer om naar je training te gaan. Koud, nat en dan ook nog die wind erbij, kortweg is het guur op deze woensdagavond. Maar een beetje bokser laat zich door slecht weer dus niet uit het veld slaan. Langzaam maar zeker komen de pupillen van Boksschool Heppenhuis dan ook de gym binnen aan de Vullingsweg op de Heerlerbaan. Jong, oud, man, vrouw, het doet er niet toe. Een complete en mooie mix van boksers gaat op deze avond aan de bak onder leiding van Pascal. En die staat al in de starblokken, van begin af aan spat de passie er bij hem vanaf. En die weet hij dan ook meteen over te brengen.

“…ik zal je helpen om de start te maken en je te begeleiden en motiveren.” En: De principes die we hanteren helpen je om een weg in te slaan van gezondheid en zelfvertrouwen….”, zo staat het op de homepage waarin hij zich voorstelt. Gediplomeerd bokstrainer en bokstrainer/coach sinds 2010 en de nodige wedstrijdervaring met een clubkampioenschap, regionaal- en Zuid-Nederlandskampioenschap in een jaar tijd bij, BVS te Kerkrade. Hij weet dus waar het om draait in de bokssport. Gepassioneerd aan de bak, niet te beroerd om zelf voorop te gaan tijdens de training en zich aldoende in het zweet te werken. Een broertje de dood heeft hij aan half werk, want dat bestaat niet in het boksen, of beter gezegd daar wordt je èn niet wijzer van èn ook geen betere bokser. En die wijsheid, daar gaat het Pascal Heppenhuis net om. Niet alleen harde klappen uitdelen, veel eerder de techniek hebeersen en je energie kanaliseren binnen en buiten de ring, of: het boksen als ĺifestyle’ omhelsen.

Pascal Heppenhuis: “Je komt bij het boksen op momenten waar je normaal in het dagelijks leven niet komt.” Puur en alleen al door de trainingen verandert je levenswijze. Pascal gaat daar echter niet alleen binnen de bokschool vanuit. Ook buiten de school maakt hij de nodige stappen. Samen met twee leden, Rowie Rompen en Josiemar Van de Werp werken zij momenteel aan het project “bewust in je kracht”.

Bewust in je kracht

‘Bewust in je kracht’ is een project waarin jongeren ondersteund worden in hun proces op psychisch, emotioneel en lichamelijk vlak. Het Jeugd en-/ jongerenwerk dient hierbij als verbindingsstuk. Ze krijgen dan ook sportieve ondersteuning hetgeen zijn positieve werking op andere leefgebieden niet zal missen. Het is een proces waarbij de drie coaches er aardig wat van hun energie en passie inproppen. Ook buiten de ring levert het boksen op deze manier zijn bijdrage binnen en aan de maatschappij.

Het boksen behelst op deze manier vast en zeker meer dan dat waar, helaas, menigeen aan denkt bij de sport. Het is veel en veel meer dan alleen maar klappen uitdelen. Wie eenmaal de sfeer proeft, wie eenmaal de handschoen letterlijk en figuurlijk opraapt, zal daar de rest van zijn leven ook absoluut zijn voordeel mee doen. Neem dus gerust eens een kijkje in de gym van Pascal Heppenhuis. Of vergaar de nodige informatie op: www.heppenhuis.com

Please follow and like us:
Help-Desk