SPORTWERELD

WAT ZETTEN WE OP DE AGENDA IN 2023?

Strike of out? Wat gaat het nieuwe jaar ons brengen? Foto: DLC

Wat gaat het nieuwe jaar brengen? Dat is ieder jaar opnieuw weer de vraag op 31 december. En geen mens die daar met zekerheid een zinnig antwoord op kan geven, en in deze idiote tijd van Covid en oorlog al helemaal niet. Wat we wel weten verklappen we nu dus.

Landgraaf 31 december 2022, 19:33

De honden en katten zoeken angstig hun heil onder het bankstel of elders in het huis. De knallen beginnen ieder jaar meer op het front in Oekraïne te lijken en dan weet je het dus echt zeker: het nieuwjaar staat voor de deur. En of het nieuwe jaar gerieflijker wordt dan het nu bijna verdwenen 2022 is nog maar de vraag. Uiteraard zijn er nog tal van andere vragen inzake 2023 waar we nog geen antwoord op hebben. We kunnen wel al beantwoorden wat op sportief gebied de moeite waard is en dat zetten we nu alvast voor de sportliefhebbers op een rijtje.

WK Damesvoetbal

Naar alle waarschijnlijkheid zullen de Nederlandse dames het stukken beter doen dan de heren dat in Qatar gedaan hebben. Dat geldt trouwens vast en zeker ook voor de Duitse dames. Het WK wordt gehouden in Australië en Nieuw Zeeland van 20 juli tot en met 20 augustus. 32 teams zullen in 9 steden het balletje laten rollen. De verwachting is dat heel wat records qua toeschouwersaantallen in de stadions en tv kijkers gebroken gaan worden.

WK Atletiek

Het WK atletiek zal plaatsvinden van 19 tot en met 27 augustus in Budapest. Dat is dan al mooi een aardig stukje korter bij huis dan het WK damesvoetbal. Een bezoek van dit WK is dan ook een flink stuk realistischer. Bovendien hebben we als Nederlanders aardig wat om naar uit te kijken. Lieke Klaver, Nadine Visser, Sifan Hassan en vooral Femke Bol. En die Femke Bol is dus meer dan de moeite waard. Het afgelopen jaar leverde zij niet een maar meteen tal van magistrale prestaties. Op de agenda dus!

WK Rugby

Dit WK zal gehouden worden in Frankrijk van 8 september tot en met 28 oktober. En nee, Nederland doet niet mee. Dat we daar niet meedoen kunnen we gerust zorgenloos over ons heen laten gaan. Het kijkgenot zal er geen mallemoer minder om worden. De absolute wereldtop gaat er aan de bak en het gaat niet voor huilebalken weggelegd zijn. Pittige duels gecombineerd met atletisch vermogen en een strijdlust waar de voetballers heel wat van kunnen leren. Die mag dus ook op de agenda.

De Aziatische Spelen

Tot slot nemen we er eentje die eigenlijk geen buitenbeentje zou mogen zijn: de 19de Aziatische Spelen. Oorspronkelijk stond die al eerder op de planning in Hangzou, China, echter in verband met Covid is deze dan nu in 2023 op dezelfde plek beland. Aanvang zal op 23 september zijn met de sluitingsceremonie op 8 oktober. Wat er te zien is? Van alles en nog wat. Laten we het maar de Aziatische Olimpysche Spelen noemen. Die mag dus zeker niet missen op de sportieve agenda, vooral gezien de aziatische atleten zo langzaam maar zeker steeds meer in beeld komen.

We kunnen nog wel even door gaan met een fikse lijst aan evenementen, kampioenschappen en andere aanverwante wedstrijden, dat hoeft echter niet. De tip die we meegeven is gewoonweg, kijk ook eens naar andere zaken dan alleen naar het herenvoetbal. We wensen eenieder een sportief en opperbest 2023!

Please follow and like us:
Help-Desk