REGIONAALSPORT

ABDIJCROSS 2023: GEEN MAKKIE MAAR WEL EEN HELE MOOIE!

Of alle deelnemers aan de Abdijcross zo glunderend de cross zullen meemaken valt nog te bezien. Foto: DLC

De Abdijcross staat weer op de agenda en daar mogen we als sportliefhebbers dus echt blij mee zijn. Een sportieve zegening is een van de manieren om het uit te drukken. Een van de manieren, want er is natuurlijk meer.

Landgraaf, 23 december 2023, 17:51

De bosloop, een onderdeel van het hardlopen waar eigenlijk iedereen blij mee zou moeten zijn. Nu is dat in de praktijk dus lang niet altijd het geval. Niet iedere atleet houdt van dat berg op, berg af en dan in deze periode van het jaar ook nog eens dat geglibber onder je zolen, daar ligt echt niet iedereen op te wachten. En eigenlijk is dat jammer, want de bosloop en vooral de Abdijcross is echt de moeite waard.

Nu zou een bosloop de boezemvriend van iedere atleet moeten zijn. Voortdraven onder het bladerdak van het bos, de echt frisse lucht met een waarachtig zachte natuurlijke geur, het heuvel op en af, en af en toe genieten van het wild dat je verassend genoeg in de vroege of late uren van de dag tussen de bomen nog net kunt waarnemen. Een bosloop is dus veel meer dan uitsluitend aan je conditie werken. Het is ontspannen trainen terwijl je wel degelijk aan de bak moet. Mooier kan toch niet? Maar ja, dat is de training en al helemaal niet de Abdijcross van Achilles Top.

Op zaterdag 21 en zondag 22 januari 2023 zal de Abdijcross dus gehouden worden te Kerkrade. En de cross is er voor jong en oud. Van pupillen tot senioren. Op de kortere èn op de langere afstand. De loop zal zich dus rondom de abdij afspelen: de Kaffeberg, het bosquet bij Rolduc en bij Gravenrode om maar enkele plekjes te noemen. En dan is er ook nog eens voor elke deelnmer aan de Eurodetrail een kop snert, een herinneringsmedaille en de gratis te downloaden actiefoto. Vanzelfsprekend zijn er voor de winnaars van de korte en de lange afstanden prijzen weggelegd. Hoofdprijs is echter de deelname aan een van Nederlands mooiste maar ook zwaarste crossen.

De Abdijcross wordt georganiseerd door AV Achilles Top. Bij deze Kerkraaadse atletiekvereniging kan men dus ook terecht voor heel wat meer dan alleen deze mooie bosloop. Van de loopnummers tot en met de technische nummers, zoals dicuswerpen, kogelstoten, speerwerpen, toe kan men er les krijgen van goed opgeleide trainers. Bovendien krijgt de vereniging ook nog eens een nieuwe atletiekbaan in haar stadion. Neem voor meer informatie over de vereniging en/of inschrijving (inschrijving voor 1 januari is dus met korting!) van de Abdijcross dus een kijkje op: www.achillestop.nl

Please follow and like us:
Help-Desk