CULTUURLOKAAL

SCHUTTERIJ ST.JOSEPH: ‘DER VOËGEL IS MIE WIE AAF’

Zielsgelukkig en ware vreugde in beeld. Foto: DLC

Mees Brassée kon zijn geluk niet op. Met 16 jaren jong zijn eerste deelname aan het Waubachse koningsschieten en meteen de hoofdprijs binnenhalen tijdens’ een top Hemelvaartsdag. Maar daar bleef het echter niet bij! ‘D’R VOËGEL IS MIE WIE AAF’

ELGELandgraaf, 28 mei 2022, 16:22

Naar verluidt de jongste koning in de geschiedenis van Schutterij St. Joseph Waubach. Met 16 jaar op de teller begon Mees Brassée in de middaguren aan zijn eerste deelname bij het koningsschieten, wist hij veel wat die Hemelvaartsdag voor hem in petto had. Laten we bij het begin beginnen.

Volle bak was hetbij het Sjutteheem naast sporthal Ter Waerden. Of het aan het mooie weer lag, de geslaagde nieuwe wijze van het benaderen van de dorpsgenoten, het lange verplichte thuiszitten door corona of simpelweg de wetenschap dat een feest bij St.Joseph altijd feest is? Meest waarschoijnlijk een combinatie van genoemde factoren, maar feest en volle bak was het zeker. Ouderwets gezellig met een heel jong randje dan wel.

De eerste die zijn doel wist te bereiken was Pim Scheepers, dit doende door de jeugdvogel af te schieten. Het schieten met de windbuks op de jeugdvogel is voor menigeen de eerste kennismaking met de schutterij. Een kennismaking die Pim dus bij echt succesrijk te noemen valt.

DUBBEL RAAK

Mees Brassée schiet niet alleen bij de schutterij in het Waubachse, ook bij voetbalvereniging UOW’02 schiet hij er lustig op los. En dat laatste had gevolgen op deze feestdag. Het hele elftal ,inclusief trainer Denny Hollemans, waren bij het schieten aanwezig. Veruit de meesten van hen schoten mee op de ‘vrije vogel’. En wat wil het toeval? Trainer |Denny Hollemans werd en passant koning bij de vrijschutten. Nu is Denny Hollemans er niet de man naar om zijn vreugde over iets onder stoelen of banken te steken en dat weet hij ook over te brengen op de spelers van zijn elftal; enorme jolijt tot gevolg hebbend.

v.l.n.r.: Pim Scheepers, Denny Hollemans, Sterre Wetzels en Mees Brassée. Foto: DLC

Nog geen uur later werd diezelfde jolijt verdubbeld toen ook nog eens Mees Brassée zich tot koning wist te kronen. Intense vreugde bij hem en zijn ouders, zijn voetbalmaten door het dolle heen en een eerst verbaasde maar dan trotse vriendin, Sterre Wetzels, die hem als koningin zal vergezellen tijdens dit schuttersjaar. Schutterij St.Joseph Waubach heeft zichzelf en de schutterswereld een enorm plezier gedaan met dit superjonge koningspaar. De absoluut jonge uitstraling zal hoge ogen scoren binnen en buiten de schutterswereld!

Fotografie: Lambert Rinkens, DLC

Please follow and like us:
Help-Desk