EUROPALOKAAL

GEMEENTE STEUNT OEKRAïNE MET €50.000

De wereld en met name Europa kijken al twee weken geschokt toe naar wat er zich in Oekraïne afspeelt. Miljoenen leven mee met de inwoners van het door de oorlog getroffen land. Ook in Landgraaf leeft men mee met de inwoners van Oekraïne. De gemeente Landgraaf zet haar steunbetuiging om in een concrete daad door €50.000 ter beschikking te stellen.

Landgraaf, zaterdag 12 maart 2022, 18:23

HULP UIT ZUSTERGEMEENTE ANDRYCHOW

De gemeenteraad heeft jongstleden donderdag 7 maart het besluit genomen om €50.000 ter beschikking te stellen om de inwoners van Oekraïna te steunen. Op deze zevende maart vond er bestuurlijk overleg plaats tussen burgemeester Richard de |Boer, wethouder |Freed Janssen, de gemeentesecretaris van Landgraaf, de burgemeester van Andrychow, zijn staf én de voorzitter van stichting Landrychow, de heer Silvertand. De Poolse gemeente Andrychow is de zustergemeente van Landgraaf. Door haar ligging én het feit dat Andrychow twee partnergemeenten in Oekraïne heeft, kan zij zorgen dat finanvcieële middelen ten goede komen aan Oekraïners in nood. Andrychow heeft zelf inmiddels 70 vluchtelingen opgevangen. Met regelmaat brengt men vanuit deze Poolse gemeente ook goederen naar de Pools-Oekraïense grens.

WAAROM NIET GIRO 555

Door een bedrag over te maken aan Andrychow kan de gemeente Landgraaf, persoonlijker en directer dan bij donatie aan Giro 555, een bijdrage leveren. De gemeenteraad is akkoord gegaan met een donatie van €1 per inwoner, naar boven afgerond betekent dat een bedrag van €40.000. Andrychow kan met deze financieële bijdrage in Polen gericht inkopen waar behoefte aan is.

Daarnaast heeft de stichting Landrychow aangeboden actief te ondersteunen door het inzamelen van goederen en te zorgen voor het transport van deze goederen naar Polen voor de Oekraïense vluchtelingen. De stichting wil hierbij de samenwerking opzoeken met andere lokale partners, zoals stichting Samen Delen en stichting Bruggen van Vriendschap.

De gemeente Landgraaf heeft maximaal €10.000 beschikbaar gesteld, om het transport of de transporten mogelijk te maken. Daarnaast zal de gemeente de stichting Landrychow communicatief ondersteunen bij de lokale inzameling van goederen.

Bron: gemeente Landgraaf

Please follow and like us:
Help-Desk