EUROPALOKAALREGIONAALSPORT

PARADISE DANCERS KLAAR VOOR EUROPESE KAMPIOENSCHAPPEN

Ook op deze jonge leeftijd zijn drie pittige trainingen per week normaal. Foto:DLC

Nu is de ene sport de andere niet maar dat showdansen sport is valt moeilijk te ontkennen. Drie pittige trainingen per week zijn simpelweg normaal. Een andere waarheid is dat de Landgraafse Paradise Dancers bij de Europese top behoren. En laat net nu het Europees kampioenschap voor de deur staan.

Landgraaf, 17 april 2022, 22:03. Bijgewerkt: 18 april 2022, 20:08

Ook de jongsten oefenen zich de blup. Trouwens, ook zonder dat er nu het Europees Kampioenschap aan komt, wordt er gewoonweg driemaal wekelijks getraind. En met alle plezier trouwens. De jongedames hebben er iedere keer opnieuw de grootste lol aan. Natuurlijk wordt er serieus getraind, dat hoort er niet alleen gewoon bij, dat gaat eenvoudigweg niet anders.

Lenigheid, conditie, kracht, coördinatie, het acrobatische gedeelte én daar komt dan de choreografie nog eens bovenop. Ga er maar aan staan! Tijdens de showdans heb je het allemaal nodig. De uitvoering van de showdans mag dan weliswaar slechts heel kort duren, maar dat is ruim voldoende om na afloop compleet bekaf te zijn. Alles moet er in die luttele seconden uit.

Vraag is natuurlijk hoe de Paradise Dancers het er op het aanstaande EK van 23 april in het Heerlense Corneliushuis vanaf zullen brengen? Naar verwachting zal er weer menige titel binnengehaald worden. Maar dat is de verwachting, en die zal eerst nog waargemaakt moeten worden. Op naar het Corneliushuis dus!

Het waar en wanneer en hoelaat: Cultureel Centrum Corneliushuis, Groeët Genhei 14, 6413 GN, Heerlen, zaterdag 23 april 2022. Aanvang: 10:00 eindigend omstreks 16:30 uur.

Meer informatie over de Paradise Dancers is te vinden op: www.paradisedancers.nl

Fotografie: DLC

Please follow and like us:
Help-Desk