CULTUURLOKAALREGIONAAL

DANCECENTRE BENITO DEANE & HUN VIDEO BIJ AN D’R PUT

Een mobiele telefoon, een dozijn enthousiaste kinderen, twee dansleraren die de zaak coördineren en twee kleine uurtjes later is de nieuwe video in de nog niet bewerkte versie ‘in the pocket’. Maar dat is natuurlijk niet het hele verhaal.

Landgraaf, 10 juli 2021, 18:08

Vader en zoon, of Benito en Devon Deane hebben de leiding over een groep van exact twaalf dolenthousiaste kinderen die in het MFC An d’r Put bijeen gekomen zijn. En dolenthousiast staat dan ook voor dolenthousiast; de kinderen swingen en dansen al zonder dat er überhaupt muziek te horen is.

Blijkbaar zijn de kinderen sowieso altijd enthousiast en gemotiveerd bij hun lessen, maar vandaag is een van die speciale dagen. Iedere drie maanden neemt Dancecentre Benito Deane een dancevideo op met de kinderen. Het dansen en swingen zonder muziek blijkt dus meer te zijn dan gewoon ‘swingen’, de kinderen nemen de choreografie behorend bij I’m the One van Justin Bieber en Butter van BTS nog eens door.

Er worden binnen in de zaal van An d’r Put opnames gemaakt, buiten voor de ingang van de school, voor de witte bedrijfsbus van de dansschool en op het grasveldje tussen de flats aan de Europaweg-Zuid en de Pastoor Scheepersstraat. En de opnames verlopen vlotjes: een, twee keer repeteren en vooruit met de geit. Een enkele keer wordt er nog eens gezamenlijk naar de opname gekeken en wordt het nog eens overgedaan, maar blijkbaar is de gang van zaken geheel naar wens van Benito en Devon Deane.

Verwonderlijk is dat niet, wie een kijkje neemt op de website van de dansschool ziet daar een erelijst van jewelste. En daar zitten dan ook aardig wat TV opnames bij: Hollands Got Talent, AVRO Junior Dance of Strictly Come Dancing. Hip Hop, Breakdance, Zumba of Showdance zijn de dansstijlen waar les in wordt gegeven, ervaring zat op bij de dansschool Deane.

En een tip: volgende week zaterdag zijn ze op meerdere plekken in Landgraaf te zien. Het begin van de optredens is om 11:30 bij An d’r Put, waarna het gezelschap naar winkelcentrum Op de Kamp verkast. Daar zullen zij op drie plekken een optreden verzorgen. Tot slot volgt er dan nog een optreden op de markt te Schaesberg. Vol op kans dus om ze aan het werk te zien. En wie vooraf al meer wil weten, kan terecht op:http://www.benito-deane.com

Please follow and like us:
Help-Desk