REGIONAALSPORT

PARKSTAD LIONS JUNIORS NEMEN SPORTIEVE REVANCHE OP DE ‘CHEETAHS’ UIT BEEK

Een topper, een revanche èn een derby: wat wil de sportliefhebber nog meer? De Parkstad Lions Juniors grepen afgelopen weekeinde hun kans op revanche met beide handen. Een verslag door Georg Moulen.

Landgraaf, dinsdag 6 juli 2020, 19:54

Corona heeft een wig gedreven in de honkbalcompetities van vorig jaar en dit jaar. Nadat vorig jaar de eerste wedstrijd tussen de Cheetahs Beek en Parkstad Lions nipt door de Cheetahs gewonnen werd, werd de herkansing door Corona onmogelijk en werden de Cheetahs winnaar in de derde klasse. Omdat beide teams gepromoveerd zijn naar de tweede klasse, was afgelopen zaterdag het moment-supreme voor een Revanche.

Net als in alle andere sporten, is een derby ook in de honkbalwereld altijd extra spannend. Zo heeft ook een wedstrijd tussen de junioren van parkstad Lions tegen de Cheetahs uit Beek altijd een extra dimensie. Sommige spelers van beide teams kennen elkaar al sinds hun pupillentijd en hoewel beide Zuid-Limburgse clubs goede contacten onderhouden, zijn het net deze 2 teams die aan elkaar gewaagd zijn. Een keer wint het ene team en de andere keer is het andere team sterker. Onderling respect is het juiste woord.

Na een late herstart van de competitie stonden beide teams weer tegenover elkaar op het honkbalveld in Beek. Als gast starten de Lions aan slag en al in de eerste inning werd duidelijk dat de winst geen vanzelfsprekendheid zou worden. De Cheetahs hielden de Lions kort en ondanks een uit door een mooie trickplay konden de Lions een voorsprong van 2 punten neerzetten. pitcher Magnus Reinhard kon voorkomen dat de Cheetahs in de eerste inning de leiding namen (2-2). In de tweede inning werd nog duidelijker dat beide teams zowel defensief als offensief aan elkaar gewaagd zijn (2-2).

Een nieuwe pitcher aan de kant van de parkstad Lions, de 16-jarige Ro-Andrick Anastatia, wist daarna het tij te keren en Parkstad kreeg overwicht. Na een lead van 2-3 in de derde inning, 2-5 in de vierde inning en 2-8 in de vijfde tekende de overwinning zich af. Ro-Andrick was daarbij de stabiele factor die met een sterk veld overtuigend verdedigend de Cheetahs op 2 punten hield terwijl agressieve aanval door de Lions en een toenemend aantal fouten bij de Cheetahs resulteerde in punten. In de vijfde inning wist Danchelo Valentina een inside-the-park homerun te slaan en zo 3 punten binnen te brengen. Na 6 innings was de eind-stand tegen de waarschijnlijk sterkste tegenstander uit de competitie dan ook 2-14 voor de Parkstad Lions.

Met dank aan Georg Moulen voor dit ingezonden verslag.

Fotografie: DLC/Lambert Rinkens

Wie meer wil weten over de Parkstad Lions en deze mooie sport kan terecht op: http://www.parkstad-lions.nl

Please follow and like us:
Help-Desk