CULTUURLOKAAL

FANFARE ST. BARBARA G.A. WERKT AAN ‘NIEUW’ BEGIN

Werk aan de winkel bij Fanfare St. Barbara G.A.. Natuurlijk is er nu volop werk bij de verenigingen, eindelijk mag er weer iets meer. Maar daar is lang niet alles mee gezegd. Een ‘inkijkje’ bij fanfare St. Barbara.

Landgraaf 2 juni 2021, 17:23

Links en rechts pikken verenigingen, instanties, gezelschappen en clubs weer de draad op, voor zover dat weer kan in deze. En laten we wel wezen, muziekgezelschappen, en andere ‘indoor’ activiteiten’, hebben het in vergelijking met het ‘buiten sporten’ een stukje moeilijker gehad in de afgelopen maanden.

Het musiceren mocht maandenlang niet als groep. Ja, digitaal met mekaar aan de slag mocht wel, maar daar redt je het geen maanden achtereen mee. Fanfares en harmonieën zijn verenigingen waar het voor een heel groot gedeelte om het ‘samen’ gaat. Je musiceert samen, en dat maakt niet alleen het stuk voller of sterker. Nee, het maakt ook het gezelschap onderling sterker. Na verloop van tijd krijg je een eenheid. Een verlengstuk van je familie in veel gevallen. En dan wil je ook samen ‘zijn’. maandenlang geen echt contact gaat dan echt zwaar wegen.

Fanfare St. Barbara. G.A. pikt langzaam de draad weer op. Men wil geen overhaaste stappen gaan maken. Het seizoen van nu, of dat wat er nog van rest, wordt besteed aan de wederopbouw. Gedegen voor de dag komen in 2022 is nu de hoofdzaak. En dan hebben we het niet alleen over het muzikale gedeelte. De fanfare wil zich ook graag in nieuwe uniformen aan het publiek presenteren. En daarbij is alle hulp welkom.

Een ieder die ooit een uniform gedragen heeft weet het: uniformen zijn allesbehalve goedkoop, integendeel. Wil je je vereniging in nieuwe uniformen steken dan ligt een rekening van duizenden en duizenden euro’s in het verschiet. Een penningmeester van een fanfare of harmonie zal echt niet schrikken als er 1000 of 1500 euro neergeteld moet worden voor één enkel uniform. Tel uit je winst als je 30 leden of meer in het ‘nieuw’ wilt steken.

Het Prins Bernard Cultuurfonds is een welkome zaak in deze: http://www.cultuurfonds.gift/c/mobiele-collecte-2021?p=44238288 . ALLE inkomsten die iemand daar aan de fanfare stort, komt ook in zijn geheel bij de fanfare terecht. Natuurlijk zijn donaties ook na de actie van het Prins Bernard Cultuurfonds welkom! En tot slot nog deze: lid worden? Vragen over lidmaatschap? Neem gerust contact op met de fanfare, zij staan u graag te woord met tekst en uitleg! Click op onderstaande link voor meer informatie: http://www.barbara-ga.nl

Please follow and like us:
Help-Desk