REGIONAAL

ROLSTOELACTIE YOSHUA KAN STEUN GEBRUIKEN

Van kwaad naar erger: Yoshua is aan zijn rolstoel gekluisterd, en die is dus onbruikbaar geworden. Een nieuwe levert heel veel problemen op, vandaar dat er een actie is opgestart, en die kan steun gebruiken.

Landgraaf, 1 mei 2021, 21:37

Yoshua is getroffen door de ziekte EDS. EDS (Ehlers-Danlos Syndroom) is een erfelijke aandoening van het bindweefsel. Dit bindweefsel is bij EDS minder stevig en dat kan dan wederom gevolgen hebben voor de gewrichten, de huid en de bloedvaten.

Yoshua is dus eigenlijk aan de rolstoel gekluisterd. Dat is op zich al dramatisch genoeg. Maar het gaat van kwaad naar erger. De rolstoel is enige tijd geleden onbruikbaar geworden. En vanaf dat moment ligt Yoshua of in kussens op de bank of op bed. Hij is dus volledig van hulp afhankelijk. Die hulp is er dan wel, maar alleen maar op de bank liggen of in bed, is dus iets wat je echt niet wilt. Zelfs het de deur uit gaan, voor anderen een doodnormaal iets, al was het maar voor het kortste ommetje, is zonder rolstoel, onmogelijk geworden.

Door allerlei omstandigheden is een nieuwe rolstoel blijkbaar niet te verkrijgen. Er is dus een actie opgestart om zelf, een voor Yoshua geschikte, rolstoel aan te schaffen.

Tot dusver is er door middel van crowdfunding, via Doneeractie, €5800,- opgehaald. De kosten bedragen echter, schrik niet, €30.000,-. Daar is dus nog wel wat hulp welkom. Sandra Mares – Idema, uit Hoensbroek, vraagt een ieders aandacht om Yoshua nog voor deze zomer weer lekker van het buiten zijn te kunnen laten genieten. Sandra verwoordt het zo: ,,… maar we zijn er nog niet. Voor het eerst een lichtpuntje, begint nu een lichtstip te worden, we zetten er onze schouders onder en met nieuwe energie bedenken we hoe we dit ongelofelijke bedrag nog kunnen laten groeien….”

Via onderstaande link komt men terecht op de website van Doneeractie. Aldaar kan men dan een donatie doen.

http://www.doneeractie.nl

Er is overigens sinds 1984 een vereniging voor EDS patiënten: de VED. Daar kan men terecht voor vragen betreffende de ziekte.

http://www.ehlers-danlos.nl

Please follow and like us:
Help-Desk