LOKAALSPORT

SCHAAKVERENIGING SCHAESBERG & SIMULTAAN MET SOKOLOV & MAAIKE KEETMAN

Aanstaande vrijdag is er de uitzonderlijke mogelijkheid voor de schaakliefhebbers om iets heel bijzonders te doen. Schaken tegen een grootmeester is echt niet alledaags en dan is er ook nog Maaike Keetman.

Lambert Rinkens, Landgraaf 13 februari 2019, 16:28

Schaakvereniging Schaesberg heeft het dan maar mooi voor mekaar gekregen. Op een dag kunnen de liefhebbers of tegen grootmeester Ivan Sokolov of tegen Maaike Keetman aantreden. Maar let wel op: vol = vol! En dat zou wel eens heel snel het geval kunnen zijn. Overigens is bovenstaande foto bewust gekozen. Schaken is allesbehalve een sport die stoffig is of alleen maar voor oudere mannen is weggelegd. Allesbehalve.

Ivan Sokolov

Grootmeester Ivan Sokolov naar Landgraaf. En dat is met recht bijzonder te noemen. Grootmeester worden is niet voor de normale mens weggelegd en de kans om er een partij tegen te spelen ook niet echt. De kans om te winnen is waarschijnlijk niet echt bijster groot te noemen maar het plezier om die partij te spelen is iets wat je de rest van je leven meeneemt.

Ivan Sokolov is van Bosnische afkomst en was al twee maal kampioen van Nederland. In 2003 werd hij uitgeroepen tot schaker van het jaar. Voormalig wereldkampioen Aljechin is zijn grote voorbeeld. Dat levert dan misschien twee kleine tips op. Met wit opende deze vaak met 1: d4 en met zwart had Aljechin een voorkeur voor de Spaanse opening. Of Sokolov hierin meegaat om aanstaande vrijdag zijn tegenstanders een plezier mee te doen is echter nog maar de vraag.

Iets wat wel de kansen voor de normale sterveling wel vergroot is dat Sokolov vrijdag simultaan speelt. Of te wel tegen meerdere tegenstanders tegelijk. Of dit de kansen echter sterk vergoot is maar af te wachten, het stemt in ieder geval wel hoopvol.

Maaike Keetman

Bij dezelfde gelegenheid is ook Maaike Keetman aanwezig. En dat is ook speciaal te noemen. Deze 20- jarige schaakster is een aanstormend talent in de schaakwereld. Liefhebbers kunnen vrijdag tegen haar in de schaakarena aantreden in het zogenaamde snelschaken. Maaike Keetman werd derde tijdens het NK in 2006 en was lid van het damesteam tijdens de olympiade in Baku.

Deze schaakhappening vindt vrijdag 15 februari plaats in het Burgerhoes. Aanvang is om 13.00 uur. Inschrijving vooraf is niet nodig, maar vol = vol!

meer informatie over Schaakvereniging Schaesberg vindt u op: http://www.svschaesberg.nl

Please follow and like us:
Help-Desk