CULTUURLOKAAL

DE NIEUWE OPSTELLING VAN HET ‘ORANJE JASSEN ELFTAL’ VAN RKSV SYLVIA

Het kindercarnaval is nog volop bezig als ook het ‘grote mensen carnaval’ serieuzere vormen aanneemt. Ook daar begint een nieuw seizoen en een nieuw seizoen betekend ook een nieuwe opstelling bij RKSV Sylvia. De opstelling.

Lambert Rinkens, Landgraaf 19 februari 2019, 17:51

De kinderen genieten nog volop van hun carnaval als de volwassen het er maar druk mee hebben. Jeugdprinses Danee I en haar adjudant Lieke hebben de handen nog vol met de nodige plichtplegingen. Het aantal bezoekers stijgt per minuut. De kantine wordt voller en voller. De mannen van de Oranje Jassen zijn echter inmiddels niet alleen met die plichtplegingen in de weer. Het moment dat het oude seizoen definitief wordt afgesloten en het nieuwe er meteen aan vastgekoppeld wordt rukt onvermijdelijk naderbij.

Jeugdprins Jelle I is inmiddels als vervangen en rust even uit op de bank. Prins Raymond I heeft er een seizoen opzitten met aardig wat zware partijen achter de rug. Ook hij, al is het met tegenzin, zal vervangen worden. Het Oranje Jassen elftal zal een nieuwe aanvoerder krijgen.

Dat gaat niet zomaar natuurlijk. Hij en zijn familie hebben er een topseizoen van gemaakt en de waardering daarvoor wordt niet onder stoelen of banken gestopt. Welgemeende dank èn bloemen komen er aan te pas maar het onvermijdelijke komt zo als het komen moet.

Ondertussen is ook de opstelling in de kantine gewijzigd. Centraal in het midden hebben zich de Spinneköpkes opgesteld. Dat was ook de verwachting trouwens. Hun sterspeler Sjtadsprinses Linda weet van geen wijken. Geen enkel carnavalsterrein lijkt nog meer veilig voor haar en het voltallige damesteam. Iets meer op de linkerflank staan inmiddels de Unskes en het Ponk geposteerd. En ook die willen dit seizoen van geen wijken weten. Het Ponk Bianca en haar adjudant Veerle houden hun spelers fit met de hoognodige energiedrankjes.

De Oranje Jassen kampen echter met een klein probleem. Nu wil men natuurlijk liefst dat de nieuwe aanvoerder voor de nog te komen gasten en gastverenigingen geheim blijft. Ergens schijnt er echter een lek te zijn geweest. Inventief denken om een ieder alsnog te verrassen is nu dus dringend noodzakelijk. Er wordt een nepprins uit de hoge hoed getoverd. Helaas voor de arme kandidaat zal hij minimaal nog een seizoen op de bank moeten zitten. Zwaar teleurgesteld verlaat hij dan ook het strijdgewoel om voor de rest van deze wedstrijd van de nodige toverdrank te snoepen.

De Hootkuule en Vasteloavends Verein Kerkrade West bezetten nu uiterst links en rechts het Vasteloavendsveld. De Sjweëgelsöppers zorgen voor genoeg dringend noodzakelijke aan en afvoer tussen hun linies. In de voorste linie nemen de Oranje Jassen nu echter het heft in handen en rukken steeds verder op. Het moment om te scoren is nu binnen handbereik.

En inderdaad. Tijdens de welbekende en niet te vinden thee in de rust (waar de Kortiszonen het muzikale gedeelte verzorgden), stellen de Oranje Jassen zich op voor de alles beslissende aanval. Het zwarte doek valt en de nieuwe aanvoerder is bekend: Prins Ingo begint vandaag aan zijn eerste wedstrijd. En hij houdt blijkbaar niet van half werk. In het nieuwe seizoen heeft hij niet één maar liefst twee adjudanten tot zijn beschikking, zijn zoon Yannick en Pascal Reintjes. En ook dat zal de geschiedenisboeken bij Sylvia ingaan. Adjudant Pascal Reintjes is namelijk de vader van adjudant Lieke Reintjes van de kersverse jeugdprinses Danee. Zeg maar dubbele rugdekking in de voorste aanvalslinie dus.

Daar laat hij het echter niet bij. Voor deze speciale openingswedstrijd heeft hij een extra coach mee genomen. Moeder Maddy geniet zichtbaar volop van haar nieuwe taak. Een paar tactische vondsten die je ook niet iedere dag voorbij ziet komen.

Prins Ingo I

Op d’r berg is Prins Ingo een welbekende. Tijd om Ingo even iets uitgebreider voor te stellen aan het publiek. Ingo van Deursen is getrouwd met Nicole. Zij hebben twee kinderen, zoon Yannick en dochter Bente en inmiddels is er ook schoonzoon Stan Bouwens.

Prins Ingo is een echte verenigingsman. Bestuurslid van de activiteiten commissie en een van de steunpilaren van het carnaval bij Sylvia. Normaal gesproken organiseert hij dit samen met Michel Heunen en Roy Felder. Eigenlijk wordt hij gezien als de president van de Oranje Jassen. Dit jaar mag hij dus profiteren van een jaartje vrijstelling om er als prins zo veel mogelijk van te genieten.

En dat genieten zal meer dan waarschijnlijk gegarandeerd zijn. Nog geen drie kwartier na zijn installatie lieten de twee kersverse aanvoerders van de grote en net iets minder grote Oranje Jassen al duidelijk zien hoe de aanval ingezet zal worden in het nieuwe seizoen.

Het Oranje Jassen elftal en hun aanhang wisten gasten en gastverenigingen aardig te verrassen. De energiedrankjes werden nog tot in de kleine uurtjes genuttigd en zoals het hoort was men bij RKSV Sylvia aardig in zijn nopjes. Wetende dat het ook nog eens een jubileum seizoen is, beloofd dat dus nog heel wat kansen om te scoren Op d’r berg.

Meer informatie over RKSV Sylvia vindt u op: http://www.rksvsylvia.nl.


Please follow and like us:
Help-Desk