LOKAALSPORT

BIJNA DRIE NIEUWE LEDEN IN DE EREGALERIJ BIJ UOW’02

Alledaags was het allesbehalve en met recht zijn ze er bij UOW’02 dan ook trots op. Sinds korte tijd beschikt de voetbalclub uit het Waubachse nu over drie nieuwe ereleden. Of althans, helemaal klopt dat verhaal niet. Zo waterdicht is het gebeuren nog niet.

Landgraaf, 26 oktober 2023, 20:53

Er is absoluut geen sprake van dat de drie nieuwe ereleden, Theo Caenen, Jo Speth en Manfred Hodenius er geen recht op hebben om erelid te zijn. Stuk voor stuk zetten ze zich met hart en ziel in voor de club. Twee van hen, Manfred en Theo zijn onder andere super actief (samen met de nodige andere leden) op het sponsorvlak. En Jo Speth, tja, die woont zo ongeveer bij UOW’02. Theo Caenen, ooit begonnen als ‘Boys’ man heeft zich in het verleden onder andere als technisch coördinator verdienstelijk gemaakt. Nemen we Manfred Hodenius, die heeft zich meer dan onderscheiden bij het zorg dragen voor de financieële zaken van de club. Jo Speth als voorzitter, scheidsrechter en niet te vergeten bij het terreinonderhoud. En dat is slechts een kleine greep uit de berg aan verdiensten die het drietal op hun naam heeft staan. Opgenomen worden in de Galerij der Ereleden hebben ze dus alleszins verdient.

En vanzelfsprekend zijn genoemde voorbeelden slechts een greep uit de grote hoop aan werkzaamheden die het drietal voor de club verricht heeft. Het was dan ook vast en zeker verdiend dat twee oud-profs, Eugène Hansen en Reginald Thal, hun het bij het ere-lidmaatschap horende speldje uitreikten. Helaas is er echter een klein obstakel aan de horizon verschenen.

Ereleden kunnen door een ieder ander lid worden voorgedragen, en dan zal de ledenvergadering er al dan niet goedkeuring aan verlenen. Klein foutje, dat laatste is dus niet gebeurd. Het kan natuurlijk alsnog, en dat zal ook naar meer dan alle waarschijnlijkheid geen probleem opleveren. En eigenlijk heeft dat ook weer iets moois: het geeft weer eens wat om over te ‘sjtichelen’. En daar zijn ze in het Waubachse net zo dol op als op het voetbal zelf.

Please follow and like us:
Help-Desk