LOKAALSPORT

WORSTELAARS KSV SIMSON TONEN KARAKTER MET WINST TEGEN CONCORDIA

Uiteindelijk was er geen ontkomen aan voor Concordia Neuss. Foto: DLC

In dit nog prille worstelseizoen bleek KSV Simson ook te sterk voor gastvereniging Konkordia Neuss. De echte winst waren echter niet de punten. Een reportage.

Landgraaf, 18 oktober 2021, 21:26

En wederom wisten de mannen en dame van KSV Simson de punten in eigen huis te houden. Afgelopen zondag bleken de worstelaars van Simson te sterk voor Konkordia Neuss. Eigenlijk was het een ietwat vreemd verlopen wedstrijd. Dit vreemde verloop leverde wel een eigen dynamiek en spanning op, hetgeen voor de kijker natuurlijk dan wederom een extraatje is. Of de leiding van Simson het als een leuk extraatje beschouwde, valt te betwijfelen. Wat wil het geval?

Twee worstelaars van de Landgraafse club bleken hun paperassen niet op orde te hebben. Dat betekende uitsluiting van deze wedstrijd en de coaching die daar terecht niet echt over te spreken was. Op het allerlaatste moment twee partijen die zo maar cadeau gegeven werden aan Konkordia. In plaats van twee mogelijke winstpartijen dus twee verloren partijen, geen start waar je op ligt te wachten en bovendien verhoogt het compleet onnodig de druk op de rest van het team.

We beginnen echter wederom met Zeynep Dönmez en wederom wist zij twee punten voor het team binnen te halen. Helaas moeten we dan vermelden dat er voor haar wederom geen tegenstander was. Zeynep zelf was dan ook teleurgesteld en zegt er kort en bondig het volgende over: “Ik wil worstelen en winnen.” Naar het er nu naar uit ziet zal zij aanstaande zaterdag echter dus wel echt aan de bak moeten en dan ook daadwerkelijk de primeur in deze competitie voor de dames op de mat leggen. Wordt vervolgd dus.

Zoals reeds vermeld, twee partijen waren al naar de knoppen. De worstelgoden waren Simson blijkbaar gunstig gezind wanr Konkordia Neuss bleek aan te treden met twee teamleden die te zwaar bleken tijdens de weging. paperassen en overgewicht heffen zich dus onderling op. Dat is dan mooi meegenomen maar gepresteerd moet er dan toch worden en dat deed het team ook. Van de eigenlijke 11 partijen wist de Landgraafse ploeg er maar liefst 9 te winnen. Duidelijke zaak dus? Achteraf bekeken wel, echter tot aan de pauze was de zaak niet zo duidelijk. Na de rust werd het inderdaad beslist in Simsons voordeel. Maar voor de ware worstelliefhebber gebeurde er iets veel mooiers!

Scotty Geelen toont karakter

Scotty Geelen verloor en won. Dat is natuurlijk niet echt duidelijk. Hij worstelde, verloor en won toch! Ook dat is niet duidelijk genoeg. Laten we het maar verduidelijken met de volgende uitleg: Scotty Geelen worstelde en zijn tegenstander nam hem in een echt vermurwende greep. Lichamelijk en geestelijk bevind hij zich dus in een alles behalve prettige positie. Zijn tegenstander Dukwakha Zubairaev doet er dan ook alles aan om het hem niet alleen lastig maar onmogelijk te maken. De coaching vanaf de zijkant roept Scotty op om vol te houden. Alles is beter dan met een touché te verliezen. Liever met 3-0 onderuit dan met 5-0. Scotty moet alle, maar dan ook alle, zeilen bijzetten om het überhaupt tot in de rust te redden. En op karakter en behendigheid weet hij die rust te halen. Maar wel ó zo nipt. Na de rust toont zich echter zo ongeveer hetzelfde beeld als ervoor en alweer moet Scotty niet alleen diep maar tot het uiterste gaan. Alle reserves moet hij oproepen om zijn match en zodoende het team én zijn club zo veel mogelijk te dienen. Dat is karakter. Dat is wat de ware worstel- en sportliefhebber zien wil. En of die partij dan verloren gaat? Het zij zo.

Karakter tonen, de wil om te winnen tonen dat is waar het om gaat in de sport. Dat lang niet alle partijen gewonnen worden? Dat ook kampioenen verliezen? Het zij zo. Het gaat om de manier waarop verloren wordt. Met inzet en karakter verliezen? Het zij zo! Ook de verliezende partij verdient dan lof en respect.

Overigens ging de partij uiteindelijk voor Scotty Geelen niet eens verloren. Ook zijn tegenstander bleek te zwaar. Scotty Geelen is overigens heus niet de enige die echt heel ver gaat voor deze club. Gisteren was hij gewoon het voorbeeld, een schoolvoorbeeld van hoe het hoort. Heel wat anderen doen dit ook. Zo af en toe valt het gewoonweg op bij iemand, meer niet.

Tot slot. Dat ook het enige vrouwelijke Simson-lid in de Oberliga, Zeynep Dönmez, ver zal gaan zal zeer waarschijnlijk aanstaande zaterdag tegen Eintracht Walheim blijken. Zij zal dan aan moeten treden tegen een wereldtopper bij de dames. Een allesbehalve makkelijke opgave voor de nu nog net geen 16 jaren jong zijnde Zeynep. Wederom een reden te meer om aanstaande zaterdag, 23 oktober aanwezig te zijn bij de derde wedstrijd in deze competitie: KSV Simson – Eintracht Walheim om de Landgraafse sporters te ondersteunen. Aanvang is om 19:00 uur in Sporthal Baneberg.

Meer informatie over de club is te vinden op: www.ksvsimson.nl

Please follow and like us:
Help-Desk