LOKAALSPORT

OUD-NIEUWENHAAGSE CLUBS GAAN VERDER ALS F.C.LANDGRAAF

Het heeft wat voeten in de aarde gehad en menigeen had de fusie van RKSV Sylvia en SVN in het verleden voor onmogelijk gehouden. Maar dat was in het verleden, nu is het nu.

Lambert Rinkens, Landgraaf 11 maart 2020, 22:00

Op 1 juli 2002 werd UOW’02 opgericht. Een fusie van RKVV Waubach en RKVV Waubachse Boys. En ook toen had menigeen er een hard hoofd in gehad, als men hem of haar enkele jaren eerder over een fusie tussen beide clubs gesproken had. Nu herhaald de geschiedenis zich in het Nieuwenhaagse. RKSV Sylvia en SVN hebben officieel de handen ineen geslagen en gaan vanaf volgend seizoen verder als FusieClub Landgraaf oftewel als F.C. Landgraaf.

Op jongstleden 6 maart werd er een ledenvergadering gehouden waarin de voortgang van het fusietraject werd besproken. De nieuwe naam, het logo en de clubkleuren werden aan de leden voorgelegd.

Op het eerste moment denkt de kenner bij het zien van de clubkleuren aan het Britse Aston Villa of het Turkse Trabzonspor. En het moet gezegd als tenue een allesbehalve slechte keuze.

Een nieuwe club betekend in deze ook meteen een nieuw logo. In dit nieuwe logo staan dan de leeuwen die bij beide clubs in het oude logo voorkomen. En zeer doeltreffende symboliek, de beide leeuwen reiken elkaar veelzeggend ‘de hand’.

De voorbereidingen betreffende de fusie gaan nu een volgende fase in. Het interim bestuur dat bestaat uit leden van beide clubs heeft daarover de regie in handen. Het fusievoorstel, toelichting op het fusievoorstel en de concept statuten liggen bij beide verenigingen ter inzage.

Bron: Jos Steinen

Please follow and like us:
Help-Desk