CULTUURLOKAAL

NIEUWE MEI-KONINGIN IN DE GROENSTRAAT!

De spanning was om te snijden tijdens de laatste uren van de Mei-week. Met nog net 2 uur op de klok trokken de groepen er massaal op uit voor de laatste kans.

Landgraaf 14 juni 2019, 11:45

De Müzerkes bemachtigden de met nog 2 uur te gaan. Na een uur cverplicht wachten gingen de andere groepen en masse op jacht. tevergeefs naar achteraf bleek. De tijd was te kort om nog iets te kunnen veranderen aan de overwinning van de Müzerkes. Geen reden voor treurnis overigens. Het wordt door iedereen sportief opgevat, het feest begint en gaat door tot in de kleine uurtjes!

Op de zaterdag trekken de Mei-jongens door de Groenstraatse contreien en wordt er afscheid genomen van Britt en Kevin. Van daaruit gaat het verder naar de nieuwe Mei-koningin. Dit jaar valt deze eer te beurt aan Lieke Speck.

Zij zal vergezeld worden door Mei-Koning Bjorn Fasel. Lieke (21) en Bjorn (19 zijn geen onbekenden binnen het Groenstraatse verenigingsleven. Lieke neemt zeer actief deel aan de fanfare en sjpasskapel als voortreffelijk muzikante. Bjorn behoort bij de Mei-jongens tot de Kap-Komissie en is tevens een veel gezien lid bij tal van activiteiten. Buiten dat is hij ook nog eens drummer bij de band Stage.

Op zondag 9 juni werd het paar door ex-wethouder Harry Erkens officieel klaargemaakt en heeft het paar beloofd er een geweldig jaar van te gaan maken!

Nieuwe voorzitter

Overigens is er nog meer nieuws te melden uit de Groenstraat. De Mei-jongens beschikken sinds mei over een nieuwe voorzitter. Sinds een kleine maand leidt Aaron Nieuvelstein de Mei-jongens door de Groenstraatse contreien.

Met een nieuw Mei-koningspaar en een nieuwe voorzitter staat de Groenstraat nog aardig wat positiefs te wachten.


Please follow and like us:
Help-Desk