LOKAALNATIONAAL

BRANDBRIEF GEMEENTE LANDGRAAF NAAR DEN HAAG

Koken is in deze dagen geen lolletje meer. Afb: unsplah

De energieprijzen rijzen meer de pan uit dan het eten dezer dagen. Door die absurde prijsstijgingen heerst er momenteel al in duizenden huishoudens pure ellende, maar daar gaat het zeker weten niet bij blijven. Een brandbrief van het Landgraafse gemeentebestuur naar Den Haag is dus wel op zijn plek. Maar dan?

Landgraaf, 17 september 2022, 23:20

De minima zitten dus al ruimschoots in de ellende, maar dat zal echt niet de enige groep blijven die in de ver in de schulden zit. Ook de middeninkomens, bedrijven en verenigingen gaan in de nabije toekomst diep in de ellende terecht komen.

Een simpel voorbeeld; je zult maar bakker zijn. Brood bakken zonder oven gaat, ook al is het 2022, niet echt lukken. Maar met energiekosten die tot 400% stijgen is het snel gepiept met je bakkerij. Natuurlijk kun je dan als bakker voor een navenante gestegen prijs kiezen voor je product, maar wie gaat dan nog die prijs betalen? Tel daar bij op dat de idioot hoge inflatie iedereen in een wurggreep houdt en je weet meteen dat de bakkers gegarandeert vroeger of later het loodje leggen. En dat zijn dan alleen nog maar de bakkers…

Als klap op de vuurpijl doet Den Haag (lees: Rutte en alle politieke partijen die hem steunen dus geen zak voor de minima, Jan Modaal en de middenstanders). De Duitse regering maakte jongstleden 65 miljard euro vrij om de burgers en bedrijven te steunen, en het Nederlandse kabinet? Verhaal en antwoord zijn in deze dus wel duidelijk: niks of te wel: nada. Tot slot van deze opsomming nog deze: nergens in Europa stijgen de prijzen zo radicaal als in Nederland. Met dank aan aan een ieder die op dit kabinet gestemd heeft…..

Brandbrief gemeente

Het is de Landgraafse gemeenteraad en college van burgemeester en wethouders dus niet ontgaan dat er aan de bel getrokken moet worden. Men heeft daarom een brandbrief naar Den Haag gestuurd met het verzoek om nu te komen met een gericht steunpakket om de huishoudens en sectoren overeind te houden. Dit zou dan moeten gebeuren door middel van een fonds om zodoende de lokale infrastructuur overeind te kunnen houden. Verder roepen zij het kabinet op om op de kortst mogelijke termijn de stijgende energiekosten aan te pakken, woekerwinsten aan te pakken en zelf de belastingheffing op energie te matigen.

Het persbericht van de gemeente eindigt als volgt: ” De gemeente Landgraaf kan inwoners die aankloppen voor hulp bij hun eerste overheid niet in de kou laten staan, maar het is de Rijksoverheid die hier aan zet is. Het primaat van de inkomstenpolitiek ligt bij het Rijk, zo ook de aanpak van deze crisis. Wij achten de Rijksoverheid derhalve verantwoordelijk voor de kosten die wij moeten maken om de gaten te herstellen die vallen in onze samenleving.”

Sinds ‘onze minister-president’ aan de macht is (2010) lopen er in Nederland dagelijks hondduizenden kinderen met honger rond. Of Mark Rutte en zijn trawanten onder de indruk zullen zijn van deze brandbrief, valt derhalve dus sterk te betwijfelen. Maar ja: niet geschoten is ook mis.

Bron: gemeente Landgraaf.

Please follow and like us:
Help-Desk