CULTUURLOKAALREGIONAAL

HET THEATER IN MAART & APRIL

Van Zuldervrung en André het astronautje, A night with Amy en Schaamteloos sensueel, het kan en mag allemaal in Theater landgraaf. God zij dank zeggen we dan want theater maken en theater bezoeken is en blijft een voorrecht. En nader bekeken hebben we dan…

Landgraaf, 14 maart 2024, 21:35

Laten we beginnen met de Zuldervrung. Een zeskoppig gezelschap dat een muzikale voorstelling te berde brengt met wat extra’s. Van wereldhits tot onbekende, maar aanlokkelijke, deuntjes zitten bij de mannen in het bloed en dat presenteren ze dan ook. De teksten worden ‘hertaald’ naar het ‘Lankgraafs of Kirchröadsj’ en dat dan weer heel kortbij of met de nodige vrijheid in de vertaling. Een bijzonder muzikaal en tekstueel gebeuren dus!

André het astronautje is er dan voor jong en oud, lees: vooral jong, en dat gaat er dan om hoe je een goede astronaut wordt of moet je weten waar welke planeet staat? En de vraag: hoe kom je eigenlijk in de ruimte? Allemaal vragen over de ruimte en aanverwante zaken. Het boek van André Kuipers beleefd een theatrale vertaling en een hele leuke ook nog mag dan vermeld worden!!

Natuurlijk is er meer, veel meer zelfs. Op zaterdag 30 maart 2024 is er een ode aan Amy Winehouse. Jazz, soul, r&b en ska. Kortom: Amy! En om Amy Winehouse ook maar enigzins te benaderen moet je dus echt heel wat in huis hebben. En de uit Odessa, Oekraïne afkomstige Julia Kolovertnykh heeft dat dan ook. Een aanrader van hoog niveau dus.

We kunnen nog wel even doorgaan met hoogtepunten aan mekaar rijgen maar de lezer kan vanzelfsprekend ook een kijkje nemen op: www.theaterlandgraaf.nl. Wie, wat, waar, wanneer en ‘hoeveel kost dat dan?’ staan er dan vermeld met de nodige informatie over de artiesten en hun optredens.

Bron en afbeelding: Theater Landgraaf

Please follow and like us:
Help-Desk