CULTUURLOKAALREGIONAAL

VAN DIALECT IN DE MIJNSTREEK NAAR LANDGRAAF

Het dialect spreken en in leven houden is een absolute must. Het is een groot deel van onze cultuur en bepaald een enorm deel van ons dagelijks leven. Heel erg prettig dat Service Gilde Landgraaf dan ook met een cursus komt die hieraan bijdraagt.

Landgraaf, 22 januari 2024, 10:27

Dialect is een ‘must’. Vreemde zaak overigens dat er op bovenstaande ‘dialectkaart’ geen enkele Limburgse plaats vernoemd wordt. Weliswaar staat er het Belgisch Limburgse Bree op vermeldt en daar moeten we het dan maar mee doen. Of niet dan? Nee, is het antwoord. Daar doen we het dus niet voor. Service Gilde Landgraaf gaat een cursus ‘Dialect van de Mijnstreek’ aanbieden. En van het Mijnstreek dialect werken ze naar het Landgraafse dialect toe… dat dan eigenlijk ook weer onderverdeeld zou kunnen worden, maar dit terzijde.

Voor deze introductiecursus geldt overigens een bijdrage van €22,50 voor de eerste 5 lessen. Na deze eerste 5 lessen wordt er gekeken of nog meer lesdagen nodig zijn. De cursus zal onder leiding van Ed Gubbels plaatsvinden in het Burgerhoes en wel vanaf donderdag 22 februari 2024 van 10:00 uur tot 11:30 uur.

Please follow and like us:
Help-Desk