CULTUURNATIONAAL

BOSWACHTERS VOEREN ACTIE IN DEN HAAG

De boswachters gingen massaal de straat op in Den Haag en dat gebeurt normaliter toch niet al te gauw. Dan moet er dus ook echt wat gaande zijn. En dat is het ook: de natuur verdroogt, verarmt, verzuurt en verdwijnt. En de politiek?

Landgraaf, 2 december 2023, 17:34

De verkiezingen zijn voorbij en tja, dan begint het bekende trieste verhaal waar we allengs wel mee bekend zijn. Het beloofde verdwijnt als sneeuw voor de zon. Of in deze wellicht meer van toepassing: als de natuur voor de ogen van de boswachter. Wie er ook in de toekomst aan de macht zal komen, hij of zij zal eindelijk eens serieuze maatregelen moeten treffen die én snel van start gaan, én die langdurig positief van kracht blijven. En dat zijn dan net twee zaken waar politici niet om bekend staan.

Om de politici meteen wegwijs te maken hebben de boswachters een manifest met concrete acties voor natuurherstel aan de politici van de VVD, GroenLinks-PvdA, NSC, D66 en CU overhandigt. De politici spraken, zoals gebruikelijk …, hun waardering uit voor de aanwezigheid van de demonstranten en hun werk voor de natuur en bspraken ook hun steun uit voor de oproep dat een nieuw kabinet meer voor de natuur moet doen. De uitgesproken steunmoet dan alleen geen verkiezingsbelofte worden.

Theo van Campen van de VVD heeft de meest ongeloofwaardige uitspraak van de aanwezige politici te melden :” Volgens mij kunnen landbouw en natuur heel goed samen gaan en daar blijf ik me hard voor maken….” Als er toch een partij is die in de afgelopen jaren en regeerperioden de landbouw keer op keer de nek heeft willen omdraaien dan was dat zijn partij toch.

Joris Thijssen, GL-PvdA: “We hebben de natuur nodig. Het is de basis van ons bestaan…”. Wijze woorden van een politicus, nu nog alleen genoeg partijgenoten vinden die er ook werk van maken….

Tot slot plaatsen we een citaat van Rob Jetten van D66 : Als je met de boswachter op pad bent en je krijgt de uitleg en informatie, dan gaan je ogen pas echt open hoe slecht het gaat met de natuur….. ” Een politicus die in 2023 een uitspraak als deze doet moet toch of van alle goede geesten verlaten zijn of de afgelopen decennia ergens achter de maan geleefd hebben. Zou Rob Jetten in de afgelopen jaren echt geen idee hebben gehad van de dramatisch slechte toestand waarin de natuur verkeerd? Ronduit verbijsterend.

Allemaal politici die qua uitspraken lekker positief zijn over wat ze wel niet allemaal voor goede bedoelingen hebben met de natuur. Helaas hebben we het dan over hun bedoeleingen. Daden zijn weer een andere afdeling.

Bron, citaten en afbeelding: Natuurmonumenten. Het gehele artikel van Natuurmonumenten is te lezen op: www.natuurmonumenten.nl

Please follow and like us:
Help-Desk