CULTUURLOKAALNATIONAALREGIONAAL

IS DE TUIN WINTERKLAAR?

De herfst is er al, dan wordt het de hoogste tijd om je voorbereidingen te treffen.

De herfstkleuren zijn mooier dan ooit tevoren. Het zonlicht laat alle tinten nog mooier lijken dan ze al zijn. Maar je tuin moet wel winterklaar gemaakt worden. Winterklaar met zo min mogelijk werk en zo veel mogelijk plezier voor planten en dieren. Alvast enkele tips!

Landgraaf, 28 oktober 2022, 13:39

Eigenlijk is het hele verhaal vrij simpel en oer-gemakkelijk: doe zo min mogelijk! Laat de natuur gewoon zijn gang gaan en zie daar; het komt wonderschoon op zijn pootjes terecht. Niets of niemand weet zo goed als de natuur van hoe het wel en niet moet. En bovendien spaart het ons heel wat werk en moeite uit!

Maak je in je tuin alles strak en netjes en het gedonder begint direct. De vogels en andere beestjes worden daar echt niet blij van. Je verstoort de boel alleen maar. Bij Natuurmonumenten weten ze daar alles van en ze delen de tips graag met een ieder om zo de natuur te helpen. In dit geval geeft boswachter Mathiska de nodige tips om de boel winterklaar te maken. Het betreft 10 tips die te vinden zijn op: www.natuurmonumenten.nl

En tot slot nog een tip van ons: ga lekker achter het raam zitten met je camera en leg vast hoe de dieren genieten van de tuin die jij winterklaar hebt gemaakt. Deel je fotoś en ervaringen met anderen en help op die manier de natuur voor de komende seizoenen. Flora en fauna zullen je er dankbaar voor zijn.

Please follow and like us:
Help-Desk