CULTUURLOKAAL

KERSTKIENEN ALS VAN OUDS MET ST. BARBARA G.A.

Konijnenbouten, halve hanen en een beruchte verliezersronde? Dan moeten we het hebben over het kerstkienen van St. Barbara G.A. Kienen maar dan anders dan kienen gewoon en dat vraagt om uitleg.

Landgraaf, 25 november 2023, 18:15

Het kienen is niet voor iedereen een ‘must’. Sommigen vinden er echt niet zo gek veel aan, maar in deze kan ook die groep aan zijn trekken komen. In dit geval echter hebben we het namelijk niet over gewoon kienen. We hebben het over het traditionele ḱerstkienen van St. Barbara in het Streeperkruis dat plaats zal vinden op vrijdag 8 december. En dan wordt het kienen dus ook interessant voor de niet-liefhebbers.

Liefhebbers en niet-liefhebbers weten op de avond van het kerstkienen de weg naar St. Barbara te vinden. Kienen is in dit geval eigenlijk een hele leuke kapstok om er een gezellige avond van te maken met z’n allen. Gezelligheid staat centraal en dan ervaren de deelnemers de halve hanen, konijnenbouten, kerstdecoraties, de 2 superronden en de beroemd-beruchte verliezersronde in de prettige kerstsfeer bij Partycentra het Streeperkruis als vanzelfsprekend en normaal. Zo normaal en vanzelfsprekend is het echgter niet. Je hebt er, buiten de geschikte lokatie en vrijwilligers ook aardig wat sponsoren voor nodig. Daar komen ze dan: Rousseau Chocola, Danny’s Bloemen en Kadoshop en Decoshop Farm House Schinveld, Juwelier Romijn, Brasserie ’t Hert va Waobich en de trendy winkel ISA uit Kerkrade.

De opbrengst komt natuurlijk ten goede van de muziekvereniging. De series kosten €7,- en losse kienkaarten kosten €2,- per stuk. De zaal gaat open om 18:30 uur en het kienen begint om 19:30 uur. Kinderen ondedr de 16 jaar alleen toegang onder begeleiding van volwassenen.

En voor meer informatie over de muziekvereniging kunt u terecht op: www.barbara-ga.nl

Please follow and like us:
Help-Desk