NATIONAALSPORT

HET Ò ZO KLEINE ORANJE VOETBALHARTJE HUILT EN HUILT EN HUILT…

De ‘gore smeerlap’ begint aan zijn zogenaamde professionele gedrag. Foto: Twitter

De wereld was te klein: het ò zo smerige Argentinië had het ò zo sportieve Nederlands elftal verslagen op de meest ondenkbare en onnavolgbare vuile manier mogelijk. Maar was dat ook wel zo en dan zelfs als, in welke mate hebben wij dan überhaupt recht van spreken? Een editorial door Lambert Rinkens.

Landgraaf, 20 december 2022, 19:36

De wereld was, en is voor velen, te klein. Hoe haalden de Argentijnen onder aanvoering van “reuze smeerlap Messi het in hun stinkend zieke hoofd” om het ò zo sportieve Nederland (dat zo’n fantastisch mooi voetbal liet zien in al hun wedstrijden) op zo’n achterbakse manier naar huis te sturen? Messi werd door zo ongeveer alles en iedereen voor uitschot, asociaal, smerig en nog veel meer van dat soort termen uitgemaakt. Dat begon trouwens al bij aardig wat media zodra bekend werd dat Nederland Argentinië als tegenstander zou krijgen in de achtste finales. “Messi kan niet voetballen” of Messi is allesbehalve een wereldspeler, die vent kan helemaal niks!”, dat soort uitspaken waren allesbehalve uitzonderlijk in de dagen voor de uitschakeling. Na de uitschakeling door Messi’s Argentinië waren de Nederlandse uitspraken over Messi nog vuiler en smeriger. We mogen in deze eerlijk zijn: wat dat betreft zijn we dus wel wereldkampioen.

Messi en zijn teamgenoten zijn dus onsportieve etters die niet eens voetballen kunnen! Daar komt het dus op neer. Helaas moeten we dan constateren dat het Nederlands elftal naar huis is gestuurd door exact diezelfde ‘niet voetballen kunnende Argentijnen.’ Of anders geformuleerd: een stelletje amateurs onder leiding van een nog slechtere amateur, genaamd Messi, heeft de Oranje leeuwen te kijk gezet en overwonnen. Tja… dat zegt dan toch ook aardig wat over de kwaliteit van het Nederlands elftal denken we dan maar. Echter, het verhaal wordt nog erger, nog veel erger zelfs.

Smeerlap Robben

Het is 29 juni 2014 en we bevinden ons in Fortaleza, Brazilië. De achtste finale is Mexico-Nederland. En we zullen heel open en eerlijk zijn: het Oranje elftal beschikt in die achtste finale over heel wat meer kwaliteit dan het elftal in Quatar. Maar desondaks hapert het en duurt het tot de 88ste minuut vooraleer Wesley Sneijder de 1-1 kan maken. Mazzeltje dus. Maar zie daar, het kan dus nog veel en veel smeriger dan Messi en consorte volgens velen gedaan hebben. De Oranje Boys beschikken over Arjen Robben en laat nu net dat de Opper Smeerlap in de voetbalgeschiedenis zijn (afgezien van Maradonna met zijn deuzig gezwets over ‘de hand van God’)! Die zogenaamde Nederlandse voetbalheld laat zich uitgebreid vallen in het strafschopgebied en de idioot van een scheidsrechter gaat daar (triest genoeg) ook nog in mee ook.

Iedereen in de wereld kon, en heeft het meteen gezien: het is overduidelijk een Schwalbe. En nog wel eentje van de bovenste plank ook nog. In plaats van een strafschop had meneer Robben simpelweg een gele kaart moeten krijgen wegens spelbederf. De hele wereld zag het. De hele sportpers sprak het ook gewoonweg uit: SCHWALBE!!!!”. Op onderstaande foto is het meer dan duidelijk waarneembaar: de armen zijn al in de lucht geheven terwijl er nog niet eens enigerlei vorm van contact is met zijn tegenspeler. Arjen Robben naait de boel. Hij naait Mexico, hij naait zijn collega voetballers, hij naait de sportliefhebbers en vooral naait hij zichzelf! Dit gaat zijn hele leven lang mee. Waar de man ook komt, waar de man ook gaat of staat: eeuwig en altijd zullen er mensen zijn die hem aan dit wanstaltig, onsportief en vooral smerig gedrag terecht kwalijk zullen nemen. Hoe goed hij ook als voetballer ooit geweest mag zijn, dit zal hem ten allen tijde kwalijk genomen worden.

De armen zijn al hoog opgeheven terwijl er nog niet eens contact is. Foto: Twitter

En dan de pers. De hele wereldpers, met uitzondering van… driemaal raden… de vaderlandse pers vindt het een smerige klotestreek van de speler die daar Oranje (nota bene als aanvoerder) vertegenwoordigt. De vaderlandse pers ziet dit natuurlijk volstrekt anders. Volgens hun was Arjen Robben een “professionele speler, wis en waarachtig een formidabele speler, een voetbalheld die Nederland gered had op de valreep! Tja, het verhaal en vooral de waarheid zijn echter volstrekt anders. Waar de Nederlandse pers dat vandaan haalt is mij tot op heden een raadsel.

Arjen Robben was volgens heel wat Mexicanen een gore smeerlap, en meer dan waarschijnlijk hebben ze op sportief gebied 100% gelijk. Hoe de man privè is, weet ik niet, maar op sportief gebied is het dus, volgens mij, gewoonweg een absolute zak. Erger en zelfs veel erger is de Nederlandse sportpers die Robben destijds tot volksheld verhief. Zij hemelen iemand op die als speler van het nationaal voetbalelftal zijnde een voorbeeldfunctie voor de jeugd heeft. Als de sportpers iemand ophemelt die op het veld een matennaaier, onsportieveling en bedrieger is en voor de jeugd een voorbeeld, dan mag je je toch eens hard op gaan afvragen hoe ver we gezonken zijn. We moeten en hoeven dus ook niet vreemd op te kijken als de voetbaljeugd zich tegenwoordig net zo misselijkmakend gedraagt als meneer Robben.

Journalisten dienen neutraal te zijn…. en dat geldt ook voor de sportpers. En vergelijken we dan het WK van 2014 met 2022…. dan is die sportpers blijkbaar niet echt veel verder gekomen. Helaas…

Vraagje terzijde: zou Arjen Robben ooit zijn excuses hebben gemaakt tegenover Mexico? En nee, veel vrienden verwacht ik hier met deze editorial niet te maken, maar dat hoeft ook niet. De waarheid is er niet om vrienden te maken. De waarheid is er simpelweg en meer niet…

Please follow and like us:
Help-Desk