FC LANDGRAAF BOEKT EERSTE ZEGE DIT SEIZOEN

FC Landgraaf had het geluk aan zijn zijde. Stockfoto DLC

Voor voetbal geldt hetzelfde als bij alle andere sporten: sport is niet altijd eerlijk. Maar of men bij daar bij FC landgraaf over treurt, valt te betwijfelen. De eerste volle buit van het seizoen is ten kote van SV Simpelveld binnen.

Landgraaf 19 september 2022, 23:10 uur.

Drie keer op rij speelde FC Landgraaf gelijk in de afgelopen wedstrijden. De verdediging was daar zeer duidelijk de reden voor. Het behouden van de nul lijkt een nieuwe specialiteit te worden bij de club uit Nieuwenhagen. Zo ook gisteren in de uitwedstrijd tegen SV Simpelveld.

De tot nu toe puntloze thuisclub SV Simpelveld speelde, zoals te verwachten viel redelijk defensief vanuit haar eigen helft. Op zich geen slecht idee, ware het niet dat die verdediging wel al in de 6de minuut een overtreding beging in de eigen 16. Strafschop en 0-1 op het bord door Raul Erkens denkt men dan, hetgeen echter niet gebeurde. Raul Erkens zag deze buitenkans gekeerd worden in de rechterhoek. In de 15de minuut was het wel raak door een mooie kopbal van de vrijstaande Mart Senden, 0-1. SV Simpelveld creëerde zich enkele mogelijkheden die echter door doelman Tim Mohnen gekeerd konden worden.

In de tweede helft verhoogde Simpelveld de druk en werd FC Landgraaf in het defensief gedrukt. De verdediging hield stand en wist tevens wederom de nul op het scorebord vast te houden. Dat de Simpelveldse ploeg eigenlijk minimaal ook 1 punt verdiend had, klinkt dan aardig en was ook eigenlijk het meest eerlijke geweest. Maar zoals reeds vermeld; sport is niet altijd eerlijk. Het zal de Landgraafse ploeg echter niet zo gek veel deren: met de tot nu toe behaalde 6 punten staat men 5de op de ranglijst met volgende week KVC Oranje dat op bezoek komt te Nieuwenhagen.

Bron: FC Landgraaf