LOKAALSPORT

NIPPON STAAT WEER OP DE MAT: EINDELIJK

Contactsporten mogen sinds enkele dagen ook weer beoefend worden. S.V. Nippon Waubach ging dus weer de mat op, maar trof wel enkele extra maatregelen.

Landgraaf, 6 juli 2020, 10:30

Alle kracht en concentratie komen samen in die ene beweging. De gebundelde energie komt uit het hele lichaam, van de kleine teen tot aan de kruin voelt de judoka de spanning in zijn lichaam. Hij zet kracht en de tegenstander komt van de grond. Hij tilt hem gewoon van de mat. De 75 kilo gaan door de lucht en een fractie later valt het lijf van de man op de mat. De sporter breekt zijn val en staat weer op. Nu is het zijn beurt. De band om het middel wordt weer strak getrokken, hij zet zelf aan om de worp zo goed mogelijk uit te voeren. In de ogen is het plezier aan zijn sport duidelijk zichtbaar. Het mag en kan weer. Eindelijk.

Natuurlijk zijn de beoefenaars van de contactsporten helemaal in hun sas met de versoepeling van de maatregelen. Eindelijk mag het weer. Je sport zo beoefenen zoals het eigenlijk moet. Mekaar echt beetpakken en je worpen uitvoeren. Je tegenstander kunnen aanraken en je greep trainen. Samen met je vrienden je sport beleven en weer echt contact maken.

Maar de maatregelen zijn natuurlijk niet helemaal van de baan. S.V. Nippon Waubach nam haar maatregelen en liet de leden en hun familie meteen enkele zaken extra weten middels een nieuwsbrief.

Een kleine greep uit de extra maatregelen. Ouders zetten hun kinderen bij het metalen hek bij de dojo af. Op tijd komen maar zeker niet vroeg. Leden lopen zelf naar het kleedlokaal en wachten daar tot de trainer ze komt halen. De trainer draagt er zorg voor dat groepen die zich afwisselen zich niet kruisen, maar apart naar binnen en buiten gaan.

Inderdaad niet zoals het ‘vroeger’ was, maar het voornaamste is: het mag weer. Eindelijk.

Meer informatie over S.V. Nippon Waubach is te vinden op: http://www.nipponwaubach.nl

Please follow and like us:
Help-Desk