CULTUURNATIONAAL

VRIJ NEDERLAND NU DAGELIJKS EN WEKELIJKS OOK ONLINE

Menigeen kent het blad niet of nauwelijks. Weer een ander kent het als maandblad en de liefhebber weet het al; Vrij Nederland gaat verder in een ander jasje! En dat is dan eindelijk eens goed nieuws want het is een echt kwalitatief hoogwaardig blad. De moeite waard dus.

Landgraaf, 9 oktober 2024, 22:15

In het Amsterdamse Pakhuis de Zwijger werd afgelopen donderdag het vernieuwde Vrij Nederlandblad gelanceerd. Het blad wil volgens de nieuwe hoofdredacteur en uitgever Sander Heijne meteen aan de bak als progressief opinieblad. Een van de doelen is het onderkennnen en tegengaan van extreemrechts. alleen al daarvoor zou een mens abonnee moetemn worden.

Begonnen als illegaal verzetsblad in de Tweede Wereldoorlog had het lijfblad van de linkse intelligentsia zijn glorietijd in de jaren zeventig en tachtig. Daarna werd het aantal lezers echter steeds minder en minder tot er nog slechts een aantal van rond de 15.000 over bleven. Dat leidde uiteindelijk dan ook nog eens tot een verlies van negen miljoen euro. maar nu gaat het roer dus om.

Het blad gaat nu dagelijks en wekelijks online verspreid worden. De papieren versie zal maandelijks blijven verschijnen. Overigens wil men ook meer ‘streetwise’ en minder elitair door het leven gaan dan concurrent De Groene Amsterdammer.

Please follow and like us:
Help-Desk