CULTUURNATIONAAL

FNV BOEKT STERK RESULTAAT VOOR WERKNEMERS ZWAAR WERK

Het heeft maanden en maanden geduurd maar nu is er dan zekerheid voor de mensen met zwaar werk. Er is eindelijk een regeling bereikt tussen de bonden, de werkgevers en minister van Hijum van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Landgraaf, 21 oktober 2024, 17:51

Mensen met zwaar werk kunnen straks tot drie jaar toe eerder stoppen met werken. En dat geldt voor jong en oud. Voor jong en oud betekend in deze overigens dat het niet uitmaakt of je in de zestig bent of net gestart bent met werken. Het betreft een structurele regeling en je kunt er op rekenen dat er voor jou de mogelijkheid is om op tijd te stoppen.

De sectoren bepalen wat zwaar werk is. Aan de CAO-tafels wordt bepaald wat zwaar werk is. En het jaarlijks bedrag stijgt met €3.600 naar ongeveer €30.000. Zo kunnen ook mensen met een lager inkomen gebruik maken van de regeling en het helpt mensen met een middeninkomen. Ook is er geen maximum gesteld aan het aantal mensen dat van de regeling gebruik zou kunnen maken. Dus valt er ook niemand buiten de boot omdat er een bepaalde maximumgrens bereikt zou zijn. Tot slot is er geen inkomensgrens gesteld: of je zwaar werk hebt is bepalend, niet je inkomen.

Overigens heeft FNV Bondgenoten meteen al laten weten dat mocht het spaak lopen bij de CAO-onderhandelingen, of in Den Haag, zal er eenvoudigweg opnieuw actie gevoerd worden.

Belangrijke uitkomst in deze

Eigenlijk betekend het hierboven genoemde meerdere zaken. Een van de voornaamzte zaken is eigenlijk dat vakbond FNV een fikse stap heeft gezet in het voordeel van de werknemers. Een gegeven waar de facto iedere werknemer, en vooral de niet FNV-leden, eens heel goed over zouden moeten nadenken. Werkgevers delen namelijk geen cadeautjes uit als de werknemer zich niet organiseert.

Bron en afbeelding: FNV Bondgenoten

Please follow and like us:
Help-Desk